ŞEHİR HASTANESİ 2018 YILINDA 1 MİLYON 694 BİN MUAYENE YAPILDI

Isparta’da 24 Mart 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılan Şehir Hastanesi, 2018 yılında 1 milyon 694 bin 356 muayene sayısına ulaştı. Hastanede 2 bin 865’de bebek dünyaya geldi.

Türkiye’de ilk açılan 3 şehir hastanesinden biri olan, 1,1 Milyar TL yatırımla inşa edilen ve Kamu-Özel İş birliği modeliyle hayata geçirilen Isparta Şehir Hastanesi, ilimizin yanı sıra çevremizdeki şehirlere de hizmet veriyor. Ayrıca sağlık turizmi kapsamında yurtdışından da hasta kabul eden Şehir Hastanesi, son olarak hizmete aldığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp(GETAT) Polikliniği ve Obezite Merkezi ile de vatandaşa sunduğu hizmet kalitesini daha üst noktaya çıkardı. Kaliteli sağlık hizmeti sunumu tercih edilebilirlik noktasında şehir hastanesinin 2018 yılındaki istatistiklerine de yansıdı.

58 BİN 731 AMELİYAT YAPILDI

Isparta Şehir Hastanesi’nin 2018 yılı istatistikleri de belli oldu. İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre; Şehir Hastanesi’nde geçen yıl 310 bin 630’u acil servis olmak üzere toplamda 1 milyon 694 bin 356 muayene gerçekleştirildi. 2018’de 224 uzman hekimin (Prof.+Doç+Uzm)   görev yaptığı Şehir Hastanesi’nde geçen yıl boyunca gerçekleştirilen ameliyat sayısı 58 bin 731 oldu. Şehir Hastanesi’nde bir yıl boyunca da 2 bin 865 bebek dünyaya geldi. 

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 176’YA ÇIKTI

24 Mart 2017 tarihinde 755 yatakla hizmete başlayan Isparta Şehir Hastanesi, yatak sayısını 795’e çıkardı. Otel konforunda yataklı hizmet sunan Şehir Hastanesi’nin yoğun bakım yatak sayısı yeni açılan 2 birimle birlikte 176’ya ulaştı.

OBEZİTE’YLE ETKİN MÜCADELE

Şehir Hastanesi 2018 yılında obeziteye de savaş açtı. Kasım 2018’de şehir hastanesinde hizmete giren Obezite Merkezi, kilolardan kurtulmak ve sağlıklı yaşamak isteyen vatandaşları bekliyor.

2019’A HIZLI BAŞLADI

Şehir Hastanesi, 2019 yılına da hızlı başladı. Hastane bünyesinde Ocak ayı itibariyle Günübirlik Çocuk Tedavi Alanı ile Geleneksel Tamamlayıcı Tıp(GETAT) Polikliniği hizmete girdi. Çocuk Hastaların küçük müdahaleleri ve müşahadeleri için hazırlanan Günübirlik Çocuk Tedavi Alanı, D Blok Zemin Katta Kadın Doğum Servis Girişinde hizmet veriyor. 9 hasta yatağı ve 4 müdahale sandalyesi ile aynı anda 13 hastaya hizmet veren Çocuk Tedavi  Alanı, Çocuk Acil Servisinin kontrolünde tedavilerini gerçekleştiriyor. Ayrıca  Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Akupunktur, Kupa Terapisi-Hacamat Hizmetlerinin verileceği GETAT Merkezi yetkisini alarak, geçtiğimiz hafta bu alanda hizmete başladı. GETAT Polikliniğinde akupunktur ve hacamat-kupa terapisi hizmeti sunuluyor.

KANSER CERRAHİSİNE DE START VERİLDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) ve Isparta Şehir Hastanesi arasında yapılan İşbirliği-Güçbirliği Protokolü kapsamında SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Çetin ve Doktor Öğretim Üyesi İsmail Zihni Şehir Hastanesi’nde haftada iki gün(pazartesi-cuma) poliklinik ve ameliyatlarına başladı.

Tüm bunların yanında Anne Dostu Hastane unvanını alan Isparta Şehir Hastanesi, suda doğum, gebe ve diyabet okulları gibi birçok alanda daha hizmet veriyor