“Şehir Hastanesi’nin temeli 2005’e dayanıyor. Eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın desteğiyle Şehir Hastaneleri programına Isparta da alındı. Isparta’da birileri ‘yapılmaz, yeri yanlış, başka yere ben yapacağım’ gibi sözler söylüyorlardı.

Yapıldı, hizmete açıldı ve 3 yıldır hizmet veriyor. Memnuniyet anketi yapsak yüzde 95 memnuniyet çıkar. Hastalara sunulan hizmet 5 yıldızlı otelin üstende. Korona belası ülkemize geldiğinde Şehir Hastanesi’nin kıymetini anlama imanımız oldu. Çok mükemmel yoğun bakım ünitesi var. Fazla miktarda var. Ve tüm odalar yoğun bakıma dönüşebilecek durumda. Müthiş bir sağlık altyapısı. Bunun yanında Yunus Emre Devlet Hastanesi var.

Şehir Hastanemizde, diğer hastanelerimizde görev yapan tüm sağlık elemanlarına çok çok teşekkür ediyorum. Isparta’nın ve Türkiye’nin şansı şu; tedavide çok başarılıyız. İyileşen hasta sayısında çok artış var.”

Milletvekili Özel, koronavirüs ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hastalık Çin’de başlayıp, diğer ülkelere sirayet ettikten sonra ülkemizde uzun müddet görülmedi.   İlk vaka ülkemizde 31 Mart’ta görüldü. Şu an belli bir yatay çizgide seyrettiğini, hatta bazı verilerde düşüşe geçtiğimizi söyleyebiliriz. En hazırlıklı ülke Türkiye idi. Bunu biz söylemiyoruz, Dünya Sağlık Örgütü söylüyor. Bilim Kurulumuz, hastalık Türkiye’ye gelmeden önce altyapıyı hazırladı. Bundan ziyade 18 yıldır iktidarda olan AK Parti, sağlıkta yapmış olduğu yatırımların ne denli yerinde bir yatırım olduğu görüldü. Bizi eleştirenler, ‘Şehir Hastanelerine ne gerek var’ diyenler, bunun altında kaldılar.”