Dikim mevsimi olan bu günlerde Park Bahçeler Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan boş alanları yeşillendirmeye ve ağaçlandırmaya devam ediyor. İşte bunların bir örneğini de Batıkent mahallesinde bulunan boş araziyi ağaçlandırdı.

Belediye Başkanı Günaydın, yapılan ağaçlandırmayı yerinde inceledi. İnceleme sırasında yaptığı açıklamasında, şehirlerin yapılan binalarla betonlaşmaya gidildiğini böylece şehirlerin nefes almakta güçlük çektiğini söyledi.

Günaydın, “şehrin çeşitli noktalarında geniş ağaçlandırma yapılacak alanları ender buluyoruz. Maalesef şehirlerimiz yapılandırılmasında taşlaşma şekline dönüştürülmüştür. Bunları bizim kırmamız şehrimizi veya mahallemizi oksijen deposu haline getirmemiz gerekiyor. Geçen dönem görevde iken şehrimize 200 bin ağaç dikmiştim. Bu dönem ise her yıl 100 bin olmak üzere 500 bin ağaç dikmeyi hedefledik. Böylece şehrimizde yaşayan insanlarımızın kişibaşına düşen ağaç sayısını artırmak istiyoruz. Bu konuda da Türkiye’ye örnek il olma hedefindeyiz. Ispartamıza eskiden yeşil Isparta deniyordu. Biz burada Isparta’mızı yeniden eski ünvanına kazandırmak için yeşile önem verdik. Yapacağımız bu çalışmalarla şehrimiz geçen dönemleri aratmayacak hatta daha üste çıkacak şekilde bir yeşile sahip olacak. Bu Batıkent mahallesine dikmiş olduğumuz ve mahallemizin akciğeri olacak olan parkımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.