DSİ Isparta iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projeleri geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. 


Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajının tamamlanarak işletmeye açılması ile Yenişarbademli İlçe Merkezi, Gökkonak Köyü, Gölyaka Mahallesi ve Kurucuova Mahallesine ait 25 bin 400 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu sistem ve modern sulama yöntemleri ile sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.
‘Baraj gövde kazıları, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon ve gövde dolgu imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, Yenişarbademli  Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajında toplulaştırma çalışmaları tapu ve kadastro Genel Müdürlüğüne tapu tescil işlemleri için gönderilmiş olup 2021 yılı içinde tapular arazi sahiplerine dağıtılacaktır. ‘Barajda 2021 yılı içinde ön yüz beton imalatına başlanacak olup, su tutulması planlanmaktadır. Temelden yüksekliği 61,00 metre ve su depolama kapasitesi 5,32 milyon m3 olan Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajının tamamlanması ile 25 400 da tarım arazisi suyla buluşacak ve 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 28 milyon TL tarımsal üretim geliri artışı sağlanmış olacak; 32 bin dekar arazinin toplulaştırması yapılmış olacaktır.’ dedi.