HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde PKK'li teröristin bombalı araçla düzenlediği saldırıda terhisine 1 ay kala şehit olan askerlerden Süleyman Demirel Üniversitesi Senirkent MYO Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunuydu. Onbaşı Evren Kara'nın cenazesi, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki babaevinde, gözyaşlarıyla karşılandı.
 
Şehit annesi Menduha Kara, "Oğlum! Düğünün mü yapılıyor sanıyorsun? Evine girmeden nereye gidiyorsun" sözleriyle gözyaşı döktü. Sözlüsü Merve Sarıtaş da kalabalığa "O ölmedi" diye bağırdı,kendisine hediye ettiği, üzerinde 'Seni seviyorum. Merve Evren' yazılı asker künyesini gösterip "Bana hediyesiydi" dedi.
 
Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK tarafından geçen pazar günü bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden OnbaşıEvren Kara'nın acı haberi, memleketi Alaşehir Killik Mahallesi'ndeki ailesinive yakınlarını yasa boğdu. Hakkari'deki törenden sonra dün akşam saatlerinde Alaşehir'e getirilen şehit askerin cenazesi, bu sabah Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenaze aracına konulan şehit onbaşı Evren Kara'nın cenazesi,ilk olarak Killik Mahallesi'nde Yayla Sokak'taki baba evine getirildi.
 
TERÖRE PROTESTO
 
Şehit askerin cenazesinin getirilişi sırasında vatandaşlar,araç ve motosikletleriyle konvoy oluşturdu. Evinin önünde toplanan kalabalık da ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak terörü protesto etti. Anne Menduha Kara, baba Galip Kara ile kardeşleri Fatma Kara, Melek Turcan, Mustafa Kara, başsağlığı dileklerini kabul etti.
 
HEDİYE KÜNYEYİ BOYNUNDA TAŞIDI
 
Baba ocağına son kez getirilen şehit asker için burada dua edildi. Büyük üzüntü yaşayan şehit onbaşı Evren Kara'nın aile üyeleri, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Cenaze aracı evin önüne geldikten sonra anne Menduha Kara, "Yavrum! Kuzum! Oğlum! Düğünün mü yapılıyor sanıyorsun? Evine girmeden nereye gidiyorsun" diyerek gözyaşı döktü.
 
Şehit askerin arkasından en çok gözyaşı dökenlerden biri de sözlüsü Merve Sarıtaş oldu. Arkadaşlarının kollarına yürüyen Merve Sarıtaş,evin önünde toplananların, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları üzerine "O ölmedi" diye bağırdı. Şehit Kara'nın kendisine hediye ettiği, üzerinde "Seni seviyorum. Merve Evren" yazılı asker künyesini gösterip "Bana hediyesiydi" dedi.
 
SON KEZ ANNESİYLE KONUŞTU
 
Bu arada annesiyle olaydan önce sabah saatlerinde telefonda konuşan ve karakola gittiğini söyleyen şehit asker Kara'nın, bulunduğu bölgede havaların güzel olduğunu söylediği öğrenildi.
 
Şehit Onbaşı Evren Kara'nın cenazesi, daha sonra tören için Killik Pazar Camisi'ne götürüldü.