Isparta Belediyesi, kente huzurevi kazandırmak için harekete geçti. Arsası belediyeye ait olan arazi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına huzurevi yapılması için tahsis edildi. Ancak bir vatandaş huzurevinin yapımına itiraz etti. Ortaya çıkan tabloyu Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sert sözlerle eleştirdi.

Isparta Belediyesi, ilimize huzurevi kazandırmak için harekete geçti. Bunun için Batıkent Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan arazi, huzurevi yapılması şartıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredildi.

Projesi ve ödeneği hazır olan huzurevi projesinin yaklaşık 2 ay önce temelinin atılarak, başlaması bekleniyordu. Ancak projenin yapımı gecikti. Gecikmenin arkasında ise bir vatandaşın itirazının olduğu ortaya çıktı.

Isparta Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı son toplantısında yaşananları Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kamuoyu ile paylaştı.

Yapılması planlanan Huzurevi ile ilgili hazırlanan raporu meclis üyelerine aktaran İmar Komisyonu Sözcüsü Gökhan Emiştekin, Huzurevi projesinin imar planında değer artışı öne sürülerek itiraz edildiğini belirtti,, “bu itiraz gerçeği yansıtmamaktır. Bu nedenle itiraz kabul edilmemiştir” dedi. Komisyonun raporu oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan oylamanın ardından konuşan Belediye Başkanı Başdeğirmen, Bakanlığın desteği ile Isparta’ya huzurevi kazandıracaklarını belirterek, “çünkü şu anda böyle bir tesisimiz yok” dedi.

Huzurevini yapmak için mücadele verirken, bir vatandaşın ‘burası yapılmasın’ diye itiraz ettiğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Musa Burç isimli vatandaş bu güne kadar birçok yatırımımıza itiraz etti. Her şeye itiraz ediyor. Şehrimize yapılacak yatırımları engellemek için, şehre kötülük yapmak için bu kadar mücadele veren bir kişi olabilir mi” diyerek tepkisini dile getirdi. Başdeğirmen konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Evet arkadaşlar bilindiği gibi şehrimizdeki Huzurevi çok eski olduğu için yıkıyoruz. Yerine daha güzel ve daha modern bir Huzurevi yapıyoruz. Yeni yapılan yerde 150 yaşlı ve muhtaç vatandaşımız kalacak. Bu konuda biz belediye olarak yeri tahsis ettik, bina ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından yapılacak. Fakat o da ne? Yine aynı şahıs yani Musa Burç denilen adam. Aynı otopark konusunda aldığımız kararlarda olduğu gibi kendisiyle alakası olmamasına rağmen Huzurevi ile ilgili kararımızı da yargıya götürmüş. Dava açmış. Tabi dola olarak mahkeme de bunu dikkate alıp incelemeler, karar veriyorum derken 2 – 3 ay geçiyor. Yani, bu adam bizim yani meclis olarak hepimizin burada Isparta’mız için aldığı kararları gıcıklık olsun diye yargıya taşıyıp vaktimizi çalıyor, yatırımlarımızı geciktiriyor. Ayıptır, yazıktır" dedi.

* Huzurevi’nin yapımını geciktirdi

Yapılan itiraz ile Huzurevi yapımının geciktiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Projemiz, paramız hazır. İhaleye çıkıp temelini atacaktık. Orada yaşayacak olan 150 bakıma muhtaç yaşlımız lüzumsuz davranışlardan dolayı mağdur oluyor” dedi.

Başkan Başdeğirmen, "Biz şehrimize bir şeyler yapmak istiyoruz. Biz halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Ama bir kişi çıkıp aklınca bizim yatırımlarımızı engellemeye çalışıyor. Tabiki engelleyemeyecek. Ancak, sadece bize zaman kaybettirmiş olacak. Biz Huzurevini şehrimize yine yapacağız. Bu şahsın konuyu yargıya taşımasıyla olay 2 – 3 ay gecikmiş olacak. Oysa biz şimdiye kadar Huzurevinin temelini atmıştık ve önemli bir inşaat aşamasına da gelmiş olacaktı. Tabi burada yani bu şahsın yaptığı lüzumsuz işler yüzünden Huzurevinde barınacak olan 150 yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşımız mağdur oldu. Bu şahsın ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Bu şahıs devletin yatırımlarını engellemeye çalışarak bir anlamda devlete karşı geliyor. İşte böyle insanlarla uğraşmaktan işimizi yapamıyoruz. Daha doğrusu, bu şahıslar işimizi yavaşlatıyor. Ben bu şahsı Isparta halkına havale ediyorum” dedi.