Güreş Alanı 50 dönümlük bir alana otururken, güreş alanında 12 bin metrekarelik bir otopark sahası, 13 bin kişilik tribünden oluşacak güreş alanında 5 bin metrekarelik alan kapalı tribünden oluşacak. Yine 50 dönümlük alan içerisinde tartan pist ve yürüyüş yolları, 10 bin metrekarelik gül bahçesi, yarı açık sergi salonları, 8 bin metrekareden oluşan 2 meydan, 4 büyük soyunma odası, 26 adet banyo ve duş bulunuyor. Alanda yine pergolalar, yeşil alanlar ve etkinlik alanları bulunuyor.

İnşaat çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, güreşin Türk Milletine ait olduğunu ve bu milli sporun olimpiyat haline getirilmesini arzu ettiklerini, bunun bir göstergesi olarak da bu tesisi inşa ettiklerini dile getirdi.

Edirne’de Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin asırlardır yapıldığını, ancak tam anlamıyla bir tesisin bulunmadığından bahseden Günaydın, yağlı güreş müsabakalarına layık bir tesisi Isparta Belediyesi olarak şehre kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Geçen sene ağustos ayında düzenledikleri yağlı güreş müsabakalarında 3 kategoride birincilik elde eden güreşçilerin tamamını altın kemer ile ödüllendirdiklerini ve bu kemerlerin güreşçilerde kalıcı olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, Edirne’de ise altın kemerin sahibi olabilmek için üç defa üst üste birinci gelmenin gerektiğine işaret etti. Günaydın, “Türk milletine ait olan güreşin şanını burada yükseltmek istiyoruz. Isparta güreş olimpiyatlarının merkezi olacak. Müzeleriyle, güreşleriyle Türk milletinin merkezi Isparta olacak. Tribünlerin üzerleri kapatılıyor, meşale alanı yapılıyor. Ayrıca 3 adet 32’şer metre yüksekliğinde dikilecek olan direklerde Türk Bayrağımız dalgalanacak. Tribünler rahat bir meyille inşa ediliyor ve tribünlerde oturan vatandaşlarımız ayaklarını çime basacak. Taşlaşmadan kaçındık. Türkiye’ye doğallığıyla, estetiğiyle örnek bir tesis olacak. ”  dedi.

Gökkubbe altına yaptıkları Güreş Alanının sadece yılda bir kez güreş müsabakaları için kullanılmayacağını da kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 12 ay boyunca bu alanda etkinliklerin düzenleneceğini aktardı.  Günaydın, “Bu alanımızda 15-20 etkinlik düzenlenecek. Sadece güreş alanı olarak düşünülmesin. Şehrimizde sosyal, sportif ve ekonomik kalkınmayı sağlayan tesisler yapıyoruz. Fuarların büyük kısmı Gökkubbe’ye sığmıyor, bunun açık alanı olarak buralar kullanılacak. Yine şehrimize Türkiye’nin en büyük fuar alanları ve meydanları yapma hedefimiz var. Isparta markalar şehri olacak, her konuda öncü şehir olacak. Şimdiden bu tesisimizin de güreş camiamız başta olmak üzere, Isparta’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.