Isparta Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda sektörel bazda hazırlanan rapor masaya yatırıldı.

Sektörel bazdaki rapor Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının iş birliği ile masaya yatırıldı.

ITSO Başkanı Kaçıkoç, “ITSO"nun vazifelerinden biride sektörlerle olan diyalogudur. SDÜ ITSO ve Ticaret Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan rapor Vali Şemsettin Uzun"un izni ile gerçekleşmiştir. Sektörel araştırma halen yapılmakta” diye konuştu.


Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek ise; “ Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan, ilk resmi ziyaretini Isparta"ya yapmıştı. Geldiğinde sektörel bazda teşvik verileceğini açıkladı.

 Bizde Sanayi Müdürlüğü olarak sektörel araştırmamızı su üzerine yaptık. Çalışmamız yaklaşık iki buçuk ayamızı aldı. Akademik olarak bir eksiklik gördük. SDÜ"ye ve ITSO"ya başvurduk. İki kurumumuzda bize destek verdi. Şu anda ise Ağaç ve Orman sektörü araştırılıyor” diye konuştu.

SDÜ Öğretim görevlisi Murat Dulupçu ise, Orman ürünleri hakkında bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu; “ Orman ve Ağaç sektörünün mevcut fotoğrafını çekeceğiz. Bilmediklerinizi toplayıp sizlere aktaracağız.

Rapor Vali kanalıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderilecek. Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta"da da sektörel bazda teşvik verilecek.