MECLİS TOPLANTISINDA ÖĞRENDİLER

Demokrat Parti Isparta il Başkanlığı, partisinin Belediye Meclis Üyeleri olan Nuri Selçuk, Halil Elitok ve Kadir Özkan'ı, meclis kararlarında MHP’yi desteklemedikleri ve AKP ile birlikte hareket ettikleri gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti. Partinin Meclis Üyeleri Selçuk, Elitok ve Özkan, partinin bu kararını dünkü Belediye Meclis Toplantısında telefonla aldı.

GEREKÇE; MHP’YE DESTEK VERMEMELERİ

Konu ile ilgili olarak Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede tarafından kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada; “29.03.2009 Yerel Seçimleri’nde, Demokrat Parti Belediye Meclisi’ne Partililerimizin oyuyla 3 kişi göndermiştir. Bu arkadaşlarımız; DP’yi hizmet noktasında en iyi şekilde temsil etmeleri, yanlış olan hiçbir kararın altına imza koymamaları, Meclis çalışmalarında yıkıcı değil yapıcı olmaları, çözümsüzlükten değil, çözümden yana olmaları, fevri davranışlardan kaçınmaları ve Demokrat Parti Teşkilatıyla uyumlu çalışmaları konusunda uyarıldı.

Geçen zaman içinde bu mevzu bahis Meclis Üyelerinin parti teşkilatlarının kararına uymayarak Parti’yi hiçbir konuda bilgilendirmeden, Meclis çalışmalarında Partimizin değil, diğer grupların menfaatine yama olacak şekilde davranışlarda bulunup, ayrıca basın ve yayın organlarına Teşkilatımızdan habersiz Partimizin fikir ve düşüncelerine uymayan beyanatlarda bulunmuşlardır. Parti tüzüğümüze göre, disiplin suçu işlemişlerdir. Bu nedenden dolayı disipline sevk edileceklerdir.

Demokrat Parti, büyük ve köklü bir partidir. Her zaman onurlu bir şekilde siyaset yapmıştır. Bu duruşu lekelemeye kalkanlar siyaset sahnesinden yok olmuşlardır. Hiç kimsenin Demokrat Parti’nin tabanından aldığı oylarla Partimizi istismar etmeye hakkı yoktur. Bu arkadaşlarında Partimizin onuru adına onurlu bir davranış sergilemelerini ve gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.