Fırsatçılara meydan verilmemesi için uyarılarda bulunan Selçuk, sadece ihtiyaç kadar alışveriş yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Ramazan ayındaki talep ve canlanmanın bazı kesimler tarafından fırsata çevrilmek istendiğine dikkat çeken Selçuk;  “Malum Ramazan ayında piyasalar canlanmaktadır. Verilen iftar davetleri ve yardım paketleri alışverişi arttırmakta. Ancak bazı çevreler bu durumu fırsata çevirmek istemektedir. Isparta halkı olarak bunlara karşı duyarlı olmalıyız. Özellikle gıda fiyatlarında talebe bağlı olarak artışlar yaşanıyor. Onun için sadece ihtiyacımız kadar alışveriş yapmalıyız. Ayrıca bilinir ve güvenilir esnaflarımızı tercih etmeliyiz” diye konuştu.

Tarlada üretilen mahsullere dikkat çeken Selçuk; “Çiftçi kardeşlerimizin üretmiş olduğu sebze ve meyvelerin kilosu tarlada 1ve 2 lira aralığında satılırken pazarda, manavda ve markette 6-7 liraya satılması kabul edilemez. Aradaki komisyoncular, halciler fiyatları çeşitli bahanelerle olabildiğince şişirmekteler. Ancak tarlada üretip satan memnun değil, pazarda alıp tüketen memnun değil. Bu konuda mutlaka yeni bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.  

Son olarak Ramazan ayının huşu içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Selçuk; “İnşallah Türkiye ve Müslüman alemi olarak huşu içerisinde bir Ramazan geçiririz. Fakir-fukaranın gözetildiği, manevi duyguların coştuğu bir Ramazanı birlik ve beraberlik içerisinde geçiririz” diye konuştu.