Zaman o kadar hızlı geçiyor ki ne takip etmek ne de anlamak mümkün. Ama gerçek olan bir şey varsa geride bıraktıklarımız ve gelecek için amaçladıklarımız. Burada anlamak, planlamak karar verebilmek çok önemli. Artık ülkem insanı anlayarak ve bilerek, en önemlisi de geçmişin muhasebesini yaparak karar vermesini bilmeli.

Isparta ne kazandı ne kaybetti…

Acaba Isparta geçmişte ne idi şimdi ise nerede? Buna acaba kaç kişi kafa yordu çok merak ediyorum. Sanayinin rafa kalktığı, genç işsiz nüfusunun arttığı, hayvancılık ve tarımın can çekiştiği bir il oldu Isparta. Öğrenciden ve belki biraz asker oldu artık tüm hesabımız.

Sahipsizliğimizin cezasını çekiyoruz…

Adrese dayalı bir nüfus sayımı yaptık, birde ne görelim nüfusumuz düşmüş. Haliyle milletvekili sayımız 5’ten 4’e inmiş. Burada acaba kaç kişi durup düşündü neden böyle oldu. İş olmadığı için demek ki çaresiz Ispartalım memleketinden göçmek zorunda kalmış.  Bunun sanırım farklı bir açıklaması olamaz.

Isparta sahipsiz kaldı. Isparta’nın ne yazık ki temsil noktasında bir ağırlığı kalmadı. Meclis en önemlisi de hükümetler burada her şey. Haliyle bir ili ne mecliste ne hükümette temsil edemiyorsan, varlığını hissettiremiyorsan sen kaybetmeye mahkûmsun.

Umuyorum ki, partiler bu kez kendi bildiklerinden ziyade birazcık Ispartalı’ya kulak verirler. Bir dinlesinler Genel Başkanlar Ispartalı kimleri istiyorlar ve neden istiyorlar. Çünkü Isparta sahipsiz kalmamalı, bildiği ve başaracağına inandığı hemşehrisini meclise gönderip gerektiğinde hesap sormak istiyor.