Iyaş sponsorluğunda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden milli boksörümüz Sema Çalışkan 2014 de Çin de yapılacak  Gençlik olimpiyatlarına katılma vizesi alarak hepimizi gururlandırdı. Sema Çalışkan’ı tebrik etmek amacıyla 05 mayıs 2014 pazartesi günü saat 13.00 de Iyaş Kafeterya’da  yemek ve ödül töreni düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Iyaş Spor Kulubü Derneği biliyorsunuz 13 Mart 2014 tarihinde kuruldu. Bünyesinde Futbol, boks, atletizim, jimnastik, masa tenisi ve fitness branşlarında faaliyetler gerçekleştirecektir. Sema Çalışkan kızımız 11-24 Nisan 2014 tarihinde Bulgaristan da yapılan gençler dünya boks şampiyonasında ülkemizi 75 kiloda gururla temsil etmiştir. Ağustos ayında Çin’de yapılacak olan Dünya Gençlik Olimpiyatları oyunlarına katılmaya hak kazanmıştır. Bu aynı zamanda bayanlar kategorisinde bir ilktir. Daha önce boksta bayan olarak olimpiyatlarda mücadele eden  sporcumuz olmamıştır.

Sema Çalışkan kızımız bizimle birlikte şimdiye kadar müthiş bir kariyer yapmış, sürekli üstüne katarak başta Iyaş olmak üzere İlimizi ve ülkemizi gururlandırmıştır. Şimdiye kadar üç Türkiye şampiyonluğu, bir Avrupa Birliği 3.lüğü, bir Dünya 3.lüğü kazanmıştır. 10 -13 Nisan tarihlerinde Zonguldak’ta yapılan fitnes milli takım seçmelerinde sporcularımız iki Türkiye 1.liği, bir Türkiye 3.lüğü ve 1 Türkiye 4.cülüğü kazanarak toplamda 7 derece elde etmişlerdir. Iyaş’ımızı ve Isparta’mızı gururla temsil etmişlerdir. Futbol branşında hocalarımız okullarda 10-12 yaş aralığında alt yapı çalışmaları yapmaktadırlar. Seçmeler Haziran ayında yapılacaktır.

Üç branşta toplam 75 adet sporcumuz olacaktır. Futbol konusunda çocuklarının yeteneklerine güvenen veliler Haziran ayından önce Iyaş’a başvurabilirler. İnşallah spor kulübümüz Ispartamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olur. Sema kızımızda başarılar elde etmeye devam edecektir. Bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Hem antrenörümüzü hem de sporcumuzu canı gönülden kutluyorum.”

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol’un ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’te bir konuşma yaparak  “Iyaş Spor Kulübü 2012 yılında ilimizde aktif olmayan boks branşında sahip çıkılmamış, sponsorluk desteği verilmemiş olsaydı belki de şu anda Dünya şampiyonu olan olimpiyatlara göndereceğimiz değerli sporcumuz Sema Çalışkan kızımız belki bugün bu aşamaya gelme şansı olmayacaktı.

Buradaki en büyük katkı antrenör arkadaşım Melihşah Sarıca ve Iyaş Spor Kulübüdür. Bundan dolayı Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bahattin Şenol başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Iyaş Spor Kulübümüz aktif olarak yaşamına devam ettiği sürece farklı branşlarda da ilimizi ve ülkemizi gururlandıracak birçok sporcu çıkarmaya devam edeceğiz.” Dedi.

  Sporcu Sema Çalışkan ise “ ülkeme en iyi olimpiyat vizesini kazandırmaktan dolayı çok mutlyum. Yoğun bir kamp dönemi sonucunda bu başarıyı elde ettik. İnşallah olimpiyatlarda da iyi bir dereceyle ülkeme bir ilki kazandırmak istiyorum. Burada benim için toplanmış olan herkese ve özellikle Iyaş’a çok teşekkür ediyorum.”dedi.

   Yemeğin ardından Sema Çalışkan’a plaket verilmesi ile tören sona erdi.