Belediye ile Sebzeciler arasında restleşmeye kadar varan ve sebzecilerin 6 pazara çıkmama kararı ile başlayan Pazar krizi çözüldü ve Sebzecilerin daha önce çıkmama kararı aldıkları pazarlara çıkmaya başlamaları ile birlikte durum normale döndi. Her Perşembe kurulan Hızırbey Mahallesi Pazarı dün kuruldu. 
 
Yaklaşık bir ay önce Isparta’da kurulan 28 pazarın fazla olduğunu belirterek 6 semt pazarında tezgah açmama kararındaki sorun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Sebzecilerin yaptığı görüşme neticesinde olumlu olarak sonuçlandı. 
 
KIVRAK; “BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”
 
Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, sebzeci esnafı olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile yaptıkları görüşmenin ardından 6 Pazara çıkmama kararlarından vazgeçtiklerini belirterek; “Belediye Başkanımız bize bu pazarları bir yerde toplayacağına dair söz verdi. Sayın Başkanımız Işıkkent Mahallesindeki büyük bir alanda Gökkubbe projesi inşaatının sürdüğünü ve bu inşaatın da Ağustos ayı sonunda biteceğini, bu inşaat bitene kadar bizden söz konusu pazarlara çıkmamızı, bu inşaat bittikten sonra da bu 6 Semt Pazarını buraya kaydıracağını söyledi. Hatta, sadece bu 6 semt pazarı değil Gökkubbe Projesinin yapıldığı yere yakın olan Işıkkent ve Binbirevler gibi diğer Semt Pazarları da burada toplanacağını ifade etti. Bizde bu öneriyi uygun bulduk ve yaklaşık bir ay önce çıkmama kararı almış olduğumuz 6 semt pazarına sebzeciler olarak bu Gökkubbe projesinin bitip hizmete açılacağı Ağustos ayına kadar çıkacağız ve satışımızı yapacağız. 
 
SEBZECİ ESNAFI HIZIRBEY SEMT PAZARINDA TEZGAH AÇTI
 
İşte bugün de bu doğrultuda; yaklaşık 4 yıldır her hafta Perşembe günleri kurulan ve aldığımız karar gereği de yaklaşık 1 aydır kurulmayan Hızırbey Mahallesi Semt Pazarı bugünden itibaren kurulmaya başlanmış olup, sebzeci ve manav esnaflarımız pazara gelerek tezgahlarını açmışlardır” dedi.