Saat 10.00’da başlayan toplantıya; Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı, Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdülkadir Bulgurcu, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Memur – Sen’e bağlı Sendika Şube Başkanları ile diğer yöneticiler katıldı. 


Aylık İl Divan Toplantısının açılış konuşmasını Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanlığının Abdülkadir Bulgurcu yaptı. Başkan Bulgurcu konuşmasında, toplantıya katılan Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ve diğer tüm yöneticilere teşekkür ederek, kendilerine teşekkür etti. 


Toplantıda daha sonra Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı bir konuşma yaptı ve Arıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen geldi. Şen konuşmasına Isparta’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı ve  15 Temmuz darbe sürecini değerlendirdi. 15 Temmuz’un benzerini hiç görmediğini söyleyen Şen; “Bunun eşi benzeri yoktu. Bu topraklarda bir daha olmasına da izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz olayı ülkemizde bazı gerçekleri ortaya koydu. Bu hain girişimde ülke insanlarımız hainler ve vatanseverler olarak ikiye ayrıldı. Hainler de kendi aralarında ayrıldılar. Bunlar; darbeyi alkışlayanlar, durumu kollayanlar, marketleri istila edenler, bankamatikleri tavaf edenler ve benzin istasyonları önünde saf tutanlardır. Ve bu hainler affedilmeyecektir” dedi. 


Bu ülkede darbecilerin geçmişte başbakan astığını vurgulayan Mustafa Şen; “Tanksavarların temsilcisi Başbakanımızdır. Kaçmak, saklanmak yerine, sabaha kadar darbeye karşı çalışmaları koordine etti. Ve tarihe bir kahraman olarak geçti. Bu memlekette başbakan asıldı. Bunu yapanlar, ‘onu astık, bunu da kurşuna dizeriz’ diye geldiler. Ama başbakan o tankları, topları onların başına geçirdi. Uçaksavarların temsilcisi ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı Çaldıran’da çadırı kendi askerleri tarafından kuşatıldığında, çadırın arka kapısından çıkmak varken, ön kapıdan askerin karşısına çıkan Yavuz Sultan Selim’in yaptığıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı, Niğbolu Kuşatması’nda, düşman askerlerini aşarak Doğan Bey’in yardımına yetişen Yıldırım Beyazıt’ın yaptığıdır. Cumhurbaşkanımız, Yavuz Sultan’ın, Yıldırım Beyazıt’ın torunu. Peki, bunu yapanlar kimin torunu?” 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, vesayetin sona erdirilmesi için mevcut yönetim şeklinin değişmesi gerektiğini biliyordu ve bu doğrultuda harekete geçti. Adı ister cumhurbaşkanlığı, ister başkanlık olsun, bu hükümet sistemi değişmelidir. Başı dışarıya bağlı yapılar ortadan kaldırılacak. Vesayet sistemi sona erdirilecek. Başkanlık sistemi ile birinci dünya savaşı da sona erecektir. 15 Temmuz onun bir cephesiydi, ekonomik kriz, bunun bir cephesidir. Bu vatan, annemiz, babamız, evladımızdır. Vatan, her şeyimizdir. Bu vatan terk edilemez. 


Bilindiği ve görüldüğü üzere PKK, PYD, FETÖ, DAEŞ ve daha bir çok terör örgütünün yanı sıra AB, NATO, ABD ve bütün ülkeler toptan üstümüze gelmekte ve ülkemize her koldan saldırarak ülkemizi hedef almaktadır. Ancak, tüm bu düşmanlıklar amacına ulaşamayacak, hak ettikleri cevabı alacaklar ve bizi bölemeyecekler. Gün birlik olma hainleri sevindirmeme günüdür” dedi. 


Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Şen; İstanbul Beşiktaş'ta yapılan saldırıda şehit düşen polislerimiz ve vatandaşlarımızın acısı çok tazeyken Kayseri'de çarşı iznine çıkan Mehmetçiklerimizi taşıyan otobüse bombalı araçla yapılan saldırı ve ardından yaşanan diğer terör saldırılarının yine çok sayıda ocağa ateş düşürdüğünü belirterek; “Yıllardır Türkiye'yi bölmek için çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. 15 Temmuz gecesi el birliği ülkemizi işgal etmek isteyenler kahraman milletimiz sayesinde hayal kırıklığına yaşayınca bu tür saldırılar ile bizi yıldırmaya çalışıyorlar ancak hiçbir güç, hiçbir silah karşısında korkmadan vatanımızı savunmaya devam edeceğiz. Terör yoluyla, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere karşı verilecek en güzel yanıt, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmektir” dedi. 


Şen, konuşmasının sonunda; “Isparta’da bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum ve bizi buraya davet eden, bu toplantı vesilesiyle sizlerle buluşturan Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanımız sayın Abdülkadir Bulgurcu’ya, Memur – Sen İl Temsilciliğimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.