Bu yıl ikincisi düzenlenen Senirkent Kültür Sanat ve Üzüm Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Festival, Belediye Başkanı Hüseyin Baykal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki animasyon gösterilerinin ardından yöreye has halk oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Santral mesirelik alanında düzenlenen etkinliğe CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, Uluborlu Kaymakamı Hayati Taştan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın çeşitli belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Senirkent'i çağdaş bir kent yapmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Sınırlı ekonomik imkanlarla en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlatan Baykal, festivalin hemşehrilerine birlik ve beraberlik duygusunu yaşattığını kaydetti.
Festival kapsamında en iyi bağ ve üzüm yetiştiricisi seçilen çiftçiler de altın, sırt pompası, gübre ve budama makinesi ile ödüllendirildi.
İlçeden askere gidecek gençlere de kına yakılan festival kapsamında sanatçılar Nilgün Kızılcı, Ankaralı Coşkun, Fatih Kayhan ve Osman Güler konser verdi.