Senirkent Kültür,Sanat ve Üzüm festivali saat 17:00'de Atatürk anıtına Belediye Başkanı Hüseyin Baykal’ın çelenk koyması ile başladı

Cumhuriyet meydanındaki animasyon gösterileri gün boyunca devam etti. Senirkent Belediyesi Halk oyunları ekibinin sunduğu yöreye ait Halk oyunları ve mehteran konseri ve çocukların ve vatandaşların beğenisini topladı..   Santral mesireliğinde düzenlenen Senirkent Kültür,Sanat ve Üzüm festivaline; ‘Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Milliyetçi Hareket Partisi  Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, Uluborlu Kaymakamı Hayati Taştan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi  Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ve İl Yöneticileri, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve Merkez İlçe Yönecileri, Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, Büyükkabaca Belediye Başkanı Aliihsan Timurçin, Uluborlu Belediyesi Meclis Üyeleri,  Uluğbey ve Yassıören Belediye Başkanları, Belediye Meslis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, MHP Kadın Kolları Başkanları , Antalya YOL-İŞ Sendikası Başkanı Yönetim Kurulu Üyeleri ve  aileleri, diğer meslek odalarının başkanlar, ile çok sayıda bürokrat ve Senirkent'li katıldı.

Saat 19:30'da Santral Mesireliğindeki programda açılış konuşmasını Belediye Başkanı Hüseyin Baykal yaptı. Başkan Hüzeyin Baykal; ‘ birlik ve beraberlik çağrısını yenileyerek Senirkent'imizi çağdaş bir kent yapılması için uğraş verdiklerini sınırlı ekonomik imkanlarla en iyisini, en güzel hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Baykal, Senirkent'in imar ve inşasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Üzüm yetiştiriciliğinin ilk üç

üretici ödüllendirildi
Festival programı çerçevesinde en iyi bağ ve üzüm yetiştiricisi çiftcilerden dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Senirkentte ikamet eden Remzi Güler birinci, Huriye Albayrak ikinci ve Erdal Akıncı da üçüncü seçildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Baykal tarafından birer altın, Taşan ticaret sahibi İbrahim Taşan tarafındanda sırt pompası, gübre ve budama makası ile ödüllendirildi.

Askere gidecek gençlere ellerine kına yakıldı

Senirkentten asker ocağına gidecek olan askerlerin ellerine kına yakıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, askere gidece olan 78 kişiye Türk Bayrağı ve birer gömlek hediye etti. Kına merasiminin ardından konuşma yapan Başkan Baykal, 'geleneklerimize göre 3 şeye kına yakılır; 1. Kurbanlık koyunan (Allah'a kurban olsun diye)

2. Gelin olacak kıza (Gitsin evine eşine ve çocuğuna adasın kendini diye)

3. Askere yolladığımız oğullarımıza (Vatana Kurban Olsun Diye!..)' dedi .

Bu konuşmasının ardından ise alandaki bütün herkesi duygulandırdı. 

Askerlimizin ayaklarına taş dahi değmeden ana ocaklarına geri dönmelerini Yüce Allah'tan diledi.

Konser sırasında  halkımıza geleneksel pilav ve helva ikram edildi. Cumhuriyet Meydanında Mehtaran konseriyle başlayan müzik dinletisi Santral Mesireliğinde Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Sanatçı Nilgün Kızılcı Konseri, Ankaralı Çoşkun Konseri, Hemşerimiz Fatih Kayhan Konseri ve Osman Güler Konseri ile devam etti.

Senirkentlilerin yoğun katılım gösterdiği proğramda havayi fişek gösterisi yapıldı. Senirkent Kültür,Sanat ve Üzüm festivali gece 03.00 da sona erdi.