Senirkent"e yeni bir konut hamlesi

 

Senirkent Belediye Başkanı Süleyman Dönmez, başını sokacak bir yuvası olamadığı için Senirkent"e gelemeyen vatandaşlara yönelik yaşanan konut sıkıntısını çözmek için yeni bir konut hamlesi başlattıklarını ifade etti. Dönmez “Konutları yerel imkânlarımızı kullanarak kaliteli ve daha ucuza mal etmeyi hedefliyoruz.”dedi. 

 

Konutların Kuyucuk altı mevkiinde ve Senirkent Meslek Yüksek Okulunun doğusundaki alana yapmayı planladıklarını belirten Başkan Dönmez “Konutlar için yerlerin istimlak çalışmalarını başlattık. Mülk sahipleri ile önümüzdeki ay toplantı yapacağız. Kendilerine gerekli duyuruları yaptık gazeteniz aracılığı ile de kendilerini toplantıya davet ettik” Dedi.

Kurulacak kooperatife iye olanların isteklerini de değerlendirileceğini söyleyen Başkan Dönmez, “ Proje çalışmalarını hemşehrilerimizden gelecek istekler doğrultusunda bitireceğiz. Halen 3 cephesi açık olacak şekilde 3 er katlı her blokta 9 daire seklinde 70.90.110 m² olarak düşündüğümüz konutların takribi fiyatlarını çıkartıyoruz. Konutlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve planları basın yoluyla, il ilanı ve ilçemizdeki bilboardlarla halkımızın bilgisini sunacağız” dedi.

 

Bu arada ilçede bulunan vatandaşların isteklerini almak ve ona göre düzenleme yapmak üzere birer başvuru formu hazırlayıp dağıtacaklarını da dile getiren Başkan Dönmez, konutların ısıtma sistemini hemşehrilerimizin başvuru yapacakları istek doğrultusunda projelendireceğini söyledi.