CHP Milletvekili aday adayı Vedat Şenol, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulundu: "Lütfen sorunlara bizzat el koyun"

CHP eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Vedat Şenol, sosyal medya hesabı üzerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak yaşanılan sorunlara el atmasını istedi. Şenol'un yazısı şöyle:"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık çağrıdır; sevgili genel başkanım, genel merkezden gönderilen ve 25 aralığa kadar mv aday adayı olmayı düşünen il ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin istifaları bir genelgeyle istendi.Adaylığı düşünen il başkanları istifa etti. Bende önseçim de aday olacağımı belirterek istifamı verdim.Genelgede Başkanların ve yöneticilerin yerini genel merkezin bilgisi olmadan doldurmayın şeklinde tüzükte olmayan bir yetki gaspı uygulaması gündeme gelmiştir. Tüzüğümüzün 42 maddesi çok açıktı. İl yönetim kurulu üyeleri 24 aralıkta toplanarak benim yerime il sekreteri Metin Çelebi’yi il başkanı seçmiş ve aynı gün genel merkeze fakslamıştır. Birçok il dede benzer durumlar yaşanmıştır.örgütler den sorumlu genel başkan yardımcısı ve genel sekreter il Başkanımızın telefonla görüşme isteğine cevap vermemiştir.

Türkiye ve Isparta özelinde tüm görevlerini fazlasıyla yapan bir il örgütü ne reva görülen bu haksızlığı kabul etmek mümkün değildir Isparta da su anda 10 tane mv aday adayı üyelerle önseçim yapılacak diye çalışmakta.sizinle konuşmamızdan cesaret alarak bu arkadaşlarımız önseçim çalışmalarını sürdürüyor.partimizin başarılı olması için çalışan bu il başkanı ve yönetime rağmen yeni bir yönetim oluşturma çalışmalarının ayyuka çıktığı bu ortamda bu örgütten başarıyı nasıl bekleriz .parti üst yönetim temsilcileri tüzüğü çiğneyerek bu partiyi nasıl yönetecekler.parti dışından sağ görüşlü kişilere sorarak il başkanı atamaya çalışmak CHP’nin tüzüğünün neresinde var.Isparta chp il örgütü sağlamdır.dik duruşludur tüm görevlerini eksiksiz yapmıştır.kurultayda il başkanı olarak muharrem ince yi desteklemem suç mu? İl Başkanlığı mız görevden alınmayı gerektirecek hiç bir disiplin suçu işlememiştir.önseçim istemek suçsa onu bilemem .sevgili genel başkanım sözlerimi rahmetli chp genel başkanı Bülent Ecevit in "Bizler partimizin özgür bireyleri mi olacağız yoksa Kapıkulları mı" sözleriyle bitirmek istiyorum .Lütfen sorunlara bizzat el koyun.sağlıcakla kalın."