Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Atatürk ve Dersim olayları için paylaştığı fotoğraf ve eleştirel açıklamalarının ardından, CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan cevap gecikmedi.

Şenol'dan, Yalçın'a sert cevap

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, kendine ait sosyal paylaşım sitesi profilinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Atatürk ve Dersim olayları hakkındaki açıklamalarını paylaşarak, paylaşımın üzerine "Atatürk’ün partisiyiz diye övünen CHP’liler, bu duruma ne diyeceksiniz? Diye yazmıştı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol’da bu paylaşım hakkında açıklamada bulundu. Başkan Şenol açıklamasında, “MHP İl Başkanı İsa Yalçın, aslı olmayan, kaynağı olmayan bir yazıyı kendi profilinde paylaşıp eleştiri yapıyor. Bu yanlış bir politikadır” dedi.

İSPAT ET GEREKENİ YAPALIM, İSPAT EDEMEZSEN ÖZÜR DİLE

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Atatürk ve Dersim olayları hakkındaki açıklamalarıyla gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında sosyal paylaşım sitesinde kendi profiline fotoğraf ve yazı paylaşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ı sert bir dille eleştirerek, CHP’de hiç kimsenin Atatürk’e hakaret edemeyeceğini söyledi.
İl Başkanı Vedat Şenol, “Ne yazık ki MHP İl Başkanı İsa Yalçın, sosyal paylaşım sitelerinde kimin yazdığı belli olmayan, kaynağı belli olamayan ancak Genel Başkan Yardımcımız adına atfen yazılan ve kesinlikle provokasyon olan, aslı olmayan bir yazıyı profiline paylaşıp eleştiri yapıyor. Zaten CHP değil, insan olan hiç kimse Atatürk’e hakaret etmez. Hele hele CHP de Genel Başkan Yardımcısı sıfatında olan birisi hiçbir şekilde demez. Buradan bile MHP İl Başkanı’nın uyanması lazım. Bakın Dersim’deki acılar için özür dilemesi olayı farklıdır. Dersim olayını Atatürk yaptırdı demesi çok farklıdır. Böyle bir olay kesinlikle olamaz. Ben Sayın Başkanı bu konuyu ispat etmeye davet ediyorum. İspat ederse Sezgin Tanrıkulu’nu her türlü ihracı için çabayı 

PAYLAŞIM VE AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KINIYORUM
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, sosyal paylaşım sitelerinde haddinde fazla sahte hesapların olduğunu ve sahte hesaplar doğrultusunda paylaşımların yapıldığını belirterek, araştırmadan yaptığı paylaşım ve açıklamaları nedeniyle MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ı kınadı. 
İl Başkanı Şenol, “Çünkü bugün sosyal paylaşım sitelerinde öyle çok sahte hesaplar var ki, kendi adına bile bu tür hesaplar çıkabilir. Çok ters aykırı fikir ve görüntüler iyi bir şekilde montajlanıyor. Bu artık belgeli bir olay. Bir il başkanı aslı astarı olmayan bir şeyi paylaşması ve yorum yapması çok acı bir şey. Ben şiddetle kınıyorum. Dediğim gibi bu konuyu sayın il başkanı ispat edemezse özür dilemelidir. Çünkü bu artık ulusal basına kadar yansımış bir olay ve CHP’yi hedef alan, kurumsal kimliğini hedef alan bir noktaya gelmiş bir durumda. Biz konu ile ilgili genel başkanımıza da haber verip faksladık. Gerekli açıklamaları onlarında yapmaları için” şeklinde konuştu.

SEZGİN BEY BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTIYSA PARTİ ÜYESİ BİLE OLAMAZ
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Genel Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun Atatürk ve Dersim açıklamalarını yapmışsa parti üyesi bile olamayacağını belirterek, bu konunun genel başkana da götürüleceğini söyledi.

İl Başkanı Şenol, “Eğer Sezgin Bey böyle bir açıklama yapmışsa zaten parti üyesi bile olamaz. CHP bu tür görüşleri savunan kişileri kesinlikle barındırmaz. Biz de bunun için gerekeni yaparız. Ama bunun manipulatif bir hareket olduğunu biliyoruz. Bu tür olayların internette çok yaşandığını da biliyoruz. İsa Bey’in bu konuyu paylaşmadan önce keşke araştırsaydı. Genel başkanıyla bir görüşseydi. Bu sadece sanal alemde dolaşan bir haber ve gerçeği olmayan bir haber. Aklı başında bir kişinin de söylemeyeceği bir sözler. Bırakın Sezgin Tanrıkulu’nu. Bu konuyu genel başkana da ileteceğim zaten. Ama bunlara meydan vermemek gerekiyor. Yani insani niyetlerle söylenen bir sözün bile çarpıtılması farklı bir boyuta getiriliyor” diye konuştu.