Gül Dünyası tüzel kişiliği çatısı altında Rose White markası ile gül ve lavanta üzerine 200 çeşit ürün imalatı yapıp, Türkiye’nin dört bir yakasına toptan ve perakende olarak satan İşadamı Osman Ulutaş, sektörün kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini savunuyor. Site site gezinmeye sonra istediğiniz Canlı Bahis Adresi sayfamızdan bulabilirsiniz.

Isparta’da gül mamulü imalatçılarının hala 5 TL’lik gül sepetini tartıştığını, bu ürünle uğraştığını belirten Ulutaş, katma değeri yüksek ürünler imalatı yapılması gerektiğini savundu. Fransa’nın 43 milyon dolarlık kozmetik ürün ithalatı yaptığını ancak buna karşın 45 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Ulutaş,şu açıklamalarda bulundu: “1980’de Isparta’ya geldim. 1984’den bu yana kozmetik işi ile iştigal ediyorum. Ara ara bıraktım. Zor bir yolculuk, zor bir iş. 200 çeşit ürün üretiyoruz. 200 çeşit ürünün 10’ar tane detayı var.

Isparta’da nitelikli, vasıflı eleman yok.

Yeni nesil artık masa üzerinden para kazanmak istiyor, ağır işleri sevmiyor. Kısa yoldan zengin olmak istiyor. Eziyet görmek istemiyorlar. Dolayısıyla çırak bulunmuyor. KOSGEB ile görüşüyoruz nitelikli eleman desteğimiz var.  Yatırım yapmak kolay. Para işi çözmüyor nitelikli eleman olması gerekiyor. Isparta’dan Fransa’ya 43 milyon dolarlık ihracatımız var. Gülyağı ve diğer yan ürünleri Fransa’nın kozmetik satışı 45 milyar dolar.

Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz.

Hammaddemizi kendimiz üretmeliyiz. Herşeyimiz dışarıya bağlı. Bağımlılıktan kurtulmamız lazım. Kolektif çalışmalar olması lazım.

Bizim işimiz uzun soluklu bir iş. Kurumsal olması gerekiyor. Departmanlara ayrılması gerekiyor. Daha büyük yapılması gerekiyor. Üretim yapılmazsa ülke kalkınmaz. Kendimizi geçtik, bir dilim ekmek parası kazanıyoruz. Durumumuz iyi. Ama daha iyi şeyler yapılmalı. Ama basit konuları konuşuyoruz. Sepeti tartışıyoruz. Fransa’da bir ürün 100 avro. Bütün sepetleri getirsinler bana 5 TL’den alayım. Ömrümüz böyle geçiyor. Zarar veriyor, kaliteyi düşürüyor.”

174 çeşit gül ürünü 26 çeşit lavanta ürünü
Marka: Rose White

Gül Dünyası’nın Türkçesi ‘Gül beyaz’ olan Rose White markası altında 174 çeşit gül ürünü, 26 çeşit lavanta ürünü imal ediliyor. Toptan ve perakende anlamında Türkiye’nin dört bir yakasına satış yapan Gül Dünyası, Isparta’da Mimar Sinan Caddesi ile Anadolu Mahallesi Çevre Yolu üzerindeki mağazasında hizmet veriyor.

Sanal ticaret ve e-ticarete yoğunlaştı

TÜMSİAD üyesi olan İşadamı Osman Ulutaş, son zamanlarda sanal ticaret ve e-ticaretin öne çıktığın söyledi. Ticarette bu alana da yoğunlaştıklarını belirten Ulutaş, Facebook, insigram gibi sosyal medya hesaplarının yanı sıra www.guldunyasi.com.tr adresinden de ürün satışı gerçekleştirdiklerini anlattı. Ulutaş, “Sanal ticaret öne çıkan bir ticaret yöntemi. E-ticareti geçti. Herkesin cebinde cep telefonu var. Hoşuna giderse alıyor. Sanal ticarete yöneldik. Facebook, insigramda sürekli reklam veriyoruz. Kargoya adrese teslim gönderiyoruz. Pazar çok çok geniş. e-ticarette var, sanal ticarette var. Biz n11 üzerinden satış yapıyoruz” diye bilgi verdi.

Gül sentezli ürünler…

Gül Dünyası, gül ile başka ürünleri sentezleyerek yeni ürünleri keşfediyor, satışa sunuyor. Bunlardan birisi argan yağlı gül kremi. Müşterilerin beğenisini alan argan yağlı gül kremi, 4 yıldır satışta. Yine Gül Dünyası’nda zeytinli gül kremi de yapılıyor.

12 istihdam 300 milyonluk ekonomik değer üretiyor

Gül Dünyası, kozmetik sektöründe yıllık 300 milyon TL’lik ekonomik değer üretiyor. Yazın 12, kışın 5 kişilik istihdam sağlanıyor.