Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün’ün gayretleriyle geleneksel hale getirilen Gül Hasat Festivali’nin 3’üncüsü, 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Festival için 10 bin metrekarelik bir alanın düzenlemesini yaptıklarını belirten Gözgün, meclis kararıyla bu alana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdiklerini açıkladı.

Güneykent Belediyesi geleneksel hale getirdiği Gül Hasat Festivali’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenleyecek. Festival kapsamında gül bahçelerinden gül toplanacak, kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Akşam da 3 sanatçının katılacağı bir konser etkinliği olacak. Festival hazırlıkları tüm hızıyla sürerken Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, herkesi 20 Mayıs Cumartesi günü Güneykent’e davet etti. Festival için 10 bin metrekarelik bir alan düzenlemesi yaptıklarını belirten Gözgün, bu meydana da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdiklerini bildirdi.

GÜL REÇELLERİ VATANDAŞIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILACAK

Festival ile ilgili bilgi veren Gözgün, “Sivil toplum kuruluşlarımız, büyüklerimiz, çocuklarımız, Yunus Emre Kulübümüz orada olacak. Ama en başta Gülcü İsmail Efendi olacak. Bu kadar şeyi yaşayıp gülün adından bahsedebiliyorsak bunu asıl Isparta’ya kazandıran şahsı, temsili olarak giydirip, orada ilk gülü dikişini temsili olarak göstereceğiz. Ayrıca festival alanında kortejden sonra gül ateşini Gülhane’de yakışına kadar birçok sahne gözlemlenecek. Diğer taraftan yanlarda duran ablalarımız, kardeşlerimiz reçelleri vatandaşımızın gözü önünde yapacaklar. Gül suyu vatandaşın önünde çıkacak. Güle dair en güzel fotoğraflar orada çekilecek. Sevgiliye dokunuşun bile anlam kazandığı bir gün yaşanacak. Gezi römorklarımızla birlikte güzel gül kokulu bahçe gezilerimizi ve Güneykent’imizdeki dar sokaklar arasındaki turlarımızı gerçekleştireceğiz.

ÜNİVERSİTE YILLARIMDA ETKİSİNDE KALDIĞIM SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İSMİNİ VERDİK

Yunus gönüllü olan insanlar bilecekler ki Yunus’un bulunduğu mekanlarda güzellikler en güzel şekilde kendisini gösterirmiş. Yunus’un mekanında da öyle bir güzellik var ki; yeşile dair her şey, kuşların cıvıltılarıyla yeni düzenlemesini yaptığımız Yunus Emre Kültür Parkımız ve festival alanımız var. Geçen hafta yaptığımız meclis toplantısında adını da koyduk. 3 dönemdir belediye başkanlığını yaptım. Bu noktada siyasi anlamda ustam diye adını koyacağımız üniversite yıllarımda etkisinde kaldığım Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını meydanımıza koyduk. 10 bin metrekarelik alanda düzenleme yaptık” şeklinde konuştu.

1453 TANE GÜL DİKİLİYOR

10 bin metrekarelik alanın düzenlemesinin bir ay gibi kısa bir sürede yapıldığına dikkat çeken Gözgün, şunları söyledi: “1453 tane gül dikiliyor. İsmail Efendi’nin hatıralarını yaşatmak üzere Gülhaneler yapılıyor. Geniş bir festival alanı organize edildi. O gün için çocuklarımızı unutmadık. 5 tane büyük balon evler olacak. Balon evlerde ücretsiz şekilde yararlanacaklar. Harici olarak çocuk parklarımız ve kamelyalarımızla güzel alanımız oldu.

12 KİLOMETRELİK YOL SICAK ASFALTLA KAPLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güneykent gül turizminin merkezi diye sıcak asfalt çalışması yapıldı. Süreyya vekilimden Said Yüce vekilime, sayın valime, sayın genel sekreterlerime teşekkür ederim. İl özel idare güzel çalışma çıkardı. 12 kilometrelik yol sıcak asfaltla kaplandı. Daha güzel yol ile ulaşım sağlamış olacağız. 6 yıldır sabahları erkenden kalkıp rehberlik yaparken duyduğum duyguyu şuanda da hissediyorum.”