Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yuva ve yurt modelini terkedip çocuk evlerine geçiş yaptığı Isparta'da çıtayı bir tık daha yükseltiyor: 

5 VİLLALI SİTE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni yerine taşındıktan sonra eski hizmet binası ile daha önce yetiştirme yurdu olarak kullanılan bina yıkılacak. Boşalan yerde içerisinde 5 villanın olduğu Sevgi Evleri Sitesi inşa edilecek. Bakanlık, 50 çocuk kapasiteli site yatırımını 2017 programına aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da ailesinden ayrı düşen, bakıma muhtaç çocukların 'sevgi' ortamında yetişmesi konusunda fedakarlıktan kaçınmıyor. Bu alanda oldukça duyarlı bir yönetim tarzı sergileyen Isparta İl Müdürlüğü, 2017'ye yeni bir yatırım daha kazandı.

Türkiye'de çok az yerde uygulanan Sevgi Evleri Sitesi, 2017'de Isparta'da da yapılacak.
5 villalı sitede bakıma muhtaç 50 çocuk kalacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Sevgi Evleri Sitesi Projesi'nin Bakanlığın 2017 programına dahil olduğunu söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e desteğinden ötürü teşekkür eden Kütük, projenin 2017 yılında inşa edileceğini bildirdi. Sevgi Evleri Sitesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kampüsü içerisinde yapılacağını anlatan Kütük, "Bakanlığınmız Isparta'ya yeni bir hizmet binası kazandırdık. İnşalllah önümüzdeki günlerde hizmetimizi bu binamızda devam ettireceğiz.

Halkımıza daha konforlu ve modern mekanlarda hizmet vereceğiz. Mevcut binamız ile eskiden yetiştirme yurdu olan binamızı yıkıp, geniş bir alan elde edeceğiz. Burası için Sevgi Evleri Sitesi Projesi geliştirildi. Bakanlığımızın yeni uygulamaya başladığı ve birkaç örneği olan bir proje. Isparta Sevgi Evleri Sitesi 2017 programına dahil edildi.
6 milyon TL'lik yatırımla burada Sevgi Evleri Sitesi yapacağız. Bu site içerisinde 5 adet villa yapacağız. Ev ortamlarından sıkılan ya da ev ortamına adapte olamayan çocuklarımızı villaya alacağız. Villa içerisinde bir yaşam sağlayacağız. Sevgi Evleri Sitesi Projesi Ispartamıza hayırlı-uğurlu olsun. Bu projenin programa alınmasını sağlayan Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç'e ve desteklerinden ötürü Sayın Valimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü hizmeti kapsamında Isparta'da 26 çocuk evinde faaliyet gösteriyor. Bu kapsamında Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Çocuk Destek Merkezi ve 2 tane de Çocuk Koruma İlk Müdahale Birimi bulunuyor. Bu hizmetlerden Isparta'da faydalanan çocuk sayısı2013'de 376 iken, bu rakam 2014'de 522'ye, 2015'de 691'e yükseldi. 2015 yılında çocuk bakım hizmetlerine sağlanan ödenek miktarı ise 4 milyon 205 bin TL oldu. 2016 lımı ocak-ekim döneminde ise çocuk hizmetlerinden faydalanan çocuk sayısı 786'ya yükseldi.

Ekim sonu itibariyle bu alanda kullanılan ödenek ise 4 milyon 569 bin TL. Ailesinin yanında yaşayan 786 çocuğa SED desteği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri kapsamında aileleri yanında yaşayan 786 çocuğa sosyal ve ekonomik destek sağlıyor. Merkez ilçede 529 çocuk, SED programından faydalanırken diğer ilçelerde durum şöyle: