Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Salih İlhan, Torba Yasası ile kamu alacaklarının yeniden yapılandırılacağını belirterek, SGK'ya prim borcu bulunanların 2 Mayıs Pazartesi gününe kadar müracaatta bulunarak, borçlarını yeniden yapılandırabileceklerini söyledi.

     İlhan, düzenlediği basın toplantısında Torba Yasası ile ilgili açıklamalarda bulunarak, kamu borçlarının yasa kapsamında yeniden yapılandırmaya gidildiğini kaydetti. Vatandaşların SGK'ya olan prim borçlarını yeniden yapılandırma ile daha uygun şartlarda ödeme imkanına sahip olacaklarını anlatan İlhan, istenildiği takdirde borçların 9, 12 ve 18 aylık olarak taksitlendirmenin de yapılabileceğini belirtti.

     Vatandaşların bu yapılandırmalardan yararlanmalarını isteyen İlhan, ''Torba Yasası ile sağlanacak yeni yapılandırmadan faydalanmak istiyorsanız 2 Mayıs Pazartesi gününe kadar bize müracaat edin'' dedi.

     Yeniden yapılandırma uygulamasına işverenlerin sigorta primi, idari para cezası, fark işçilik, işsizlik sigortası primi, sigortalıların isteğe bağlı primi, 4 B pirimi, tarım sigortası primi, Sosyal Güvenlik Destek primi gibi tüm borçları kapsadığını dile getiren İlhan, yeniden yapılandırma yapıldığı takdirde vatandaşların gecikme cezası ve gecikme zamlarını ödemeyeceklerini bildirdi.

     İlhan, vatandaşların herhangi bir hak kaybına uğramamaları konusunda gereken çabayı göstereceklerini belirtti.