Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ilçelerde bir süredir yaptığı altyapı çalışmaları sonrasında modern hale getirilen Yalvaç İlçesinde İlçe Müdürlüğünü hizmete açtı. 
 
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, SGK’nun illerde oluşturulmasının ardından bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda ilçelerde de şubeleri oluşturduklarını ve bir süredir iyi şartlar altında olmadan hizmet vermekte olan Yalvaç Şube Müdürlüğünün bütün eksiklikleri tamamlayarak modern haliyle hizmet vermeye başladıklarını söyledi. 
 
Yalvaç İlçesinde yeni haliyle hizmete soktukları SGK Senirkent İlçe Müdürlüğü için bugüne kadar gerekli bütün altyapı çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Müdür Mehmet Bayram, Yalvaç İlçe Müdürlüğünde çalışmak üzere şuanda 3 personel görevlendirdiklerini belirterek, ileriki aylarda personel sayısını arttırabileceklerini kaydetti. Eğirdir ve Şarkikaraağaç İlçelerinde de kurulan SGK İlçe Müdürlüklerinin modernizasyonu için gerekli çalışmaların son süratle devam ettiğine dikkat çeken Bayram, 1 veya 2 ay içerisinde de Eğirdir ve Şarkikaraağaç İlçelerinde SGK İlçe Müdürlüklerini modernleştirip hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti. Eğirdir ve Şarkikaraağaç İlçelerinde kurulan SGK İlçe Müdürlükleri için şuanda altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Bayram, Yalvaç İlçe Müdürlüğünün geçtiğimiz haftadan itibaren modern haliyle hizmete girdiğini dile getirdi.
 
Böylece Yalvaç ve bu ilçeye yakın ilçeler ile köy ve kasabalarındaki vatandaşların kendilerine yakın olan bu İlçe Müdürlüklerine giderek karne işlemlerini, prim gün sayılarıyla ilgili sorunlarını ve buna benzer basit işlemlerini kolayca yaptırabileceklerini söyledi. Çağın son teknolojisiyle donatılarak tekrar hizmet vermeye başlayan Yalvaç ilçe müdürlüğünün  her türlü işlemin yapılmayacağını sadece belli işlemlerin yürütüleceğini belirten Bayram, zamanla ilçe müdürlüklerinde hizmet ağının genişletileceğini vurgulayarak, vatandaşların önemli işleri için Isparta Merkezde bulunan SGK İl Müdürlüğüne gelmelerine gerek kalmadığını sözlerine ekledi.