TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, bu sezon 210 km.'de sıcak asfalt yapıldığını, 2018 sezonunda tüm köy grup yollarının tamamlanacağını bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta İl Özel İdaresi üzerinden yapılan sıcak asfalt çalışmalarında çok önemli mesafeler alındığını söyledi. Partisinin Şarkikaraağaç İlçe Kongresi'nde konuşan Milletvekili Bilgiç, bu sezon 210 kilometrelik köy grup yolunun sıcak asfalta kavuştuğunu söyledi. Bu çalışma için 50 milyon TL'lik yatırım yapıldığını kaydeden Bilgiç, "2017 yılında İl Özel İdaremiz rekor düzeyde bir çalışma yaptı. 210 kilometre hedefimize ulaştık. 2018 sezonunda geriye kalan tüm köy grup yollarımızı sıcak asfalt yapmış olacağız. Isparta'da sıcak asfaltsız köy grup yolu kalmayacak" diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, İl Özel İdaresi üzerinden yapılan güneş enerji panelleri yatırımının da önemine dikkat çekti. İçme suyunu cazibeli olarak getiremeyen köylerde su hizmetinin maliyetli olduğuna dikkat çeken Bilgiç, "içme suyunu cazibeli olarak getiremeyip, elektrik ile su basan köylerimizde güneş enerji sistemleri kurduk. Şu ana kadar 73 köyümüzde bu sistem kuruldu. İnşallah önümüzdeki yıl çalışmalara devam edeceğiz. İçme suyunu cazibeli olarak getiremeyen köylerimizin tamamında güneş enerji paneli kuracağız" dedi.

Milletvekili Bilgiç, Isparta için en önemli yatırımın kapalı sistem damla sulama sistemleri olacağını söyledi. 5 bölgede kapalı sistem damla sulama projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bilgiç, "3 bölgemizin projesi Yüksek Planlama Kurulu'nun onayında. En kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Şarkikaraağaç ovasında arazi toplulaştırma ve kapalı sistem damlama sulama sistemi projemizi hayata geçireceğiz" diye sözlerini tamamladı.