Sevgili dostlar merhaba, yüreğinizdeki sevgi, yaşamınızdaki huzur hiç eksik olmasın.

Elimizin döndüğünce, gözümüzün gördüğünce, kalemimizin yazdığınca kamuoyu adına yorumlar yapmaya çalışacağız. Ve fırsat buldukça sizlerle birlikte olacağız.  

Öncelikle yakın zamanda tekrar Ak Parti İl Başkanlığına seçilen Osman Zabun ve ekibine kolaylıklar diliyorum. Yönetime seçilen arkadaşlar arasında görev dağılımı yaptılar.  Isparta’mız için, ülkemiz için hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Sosyal devlet kapsamında Isparta’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmetlerine devam eden aşevi, ihtiyaç sahiplerine belirli noktalarda yemek dağıtımına aralıksız devam etmekte. Isparta merkezde her gün 32 noktada 1300 vatandaşımıza sıcak yemek dağıtımı yapılmakta.

Ancak dağıtım noktalarına gelerek yemek almaya gücü olmayan, yaşlı ve bakıma muhtaç ihtiyaç sahipleri bazen bu imkandan mahrum kalmakta idi. Soğuk kış günlerinde sıcak bir kap yemeğe muhtaç olan vatandaşlarımız artık yalnız değiller. Vali Şehmus Günaydın’ın talimatıyla yemek dağıtım noktalarına gelemeyen 51 aileye pişirilen yemekler bizzat görevliler tarafından evlerine kadar götürülmeye başlandı.

‘Devletin Sıcak Eli’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi her vatandaşımıza soğuk kış gününde sıcak bir tas çorbası, bir lokma ekmeği ayağına kadar götürülüyor. Vali Şehmus Günaydın’ın talimatıyla alınan hizmet aracıyla yemekler tabir yerindeyse ‘buharları tüte-tüte’ ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.  Sadece beslenme değil, diğer zaruri ihtiyaçlar da karşılanıyor.

Bazen empati yapmak lazım. Elbette ki bu insanlar komşuları tarafından gözetiliyor, gözetleniyor. Kadirşinas Türk halkının yardımlaşması-dayanışması başka milletlerde yok. Ayrıca inancımıza göre, yüce dinimizin bize emrettiği şekilde; ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifinde olduğu gibi komşu yardımlaşmasında daha duyarlı bir milletiz. Ancak bu hizmetin devlet eliyle yapılıyor olması daha isabetli olmaktadır. Bu tür hizmetler sayesinde milletin devletine olan güven duygusu artmakta. Yani devlet babalığını yapmaktadır.

Ulvi bir hizmet, güzel bir çalışma. Efendim biz ne diyelim… Başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Cenabı Mevla devletimize ve milletimize zeval vermesin.     

‘’Tüm gazeteci arkadaşların ve dostların gazeteciler günü kutlu olsun.’’