İnsan sağlığını açık açık tehdit eden ve tiryakileri yavaş yavaş ölüme götüren sigara, toplumda artık ‘istenmeyen’ ilan edildi. Devletin çıkardığı yasalarla binlerce vatandaş bu illetten kurtulurken, bir çoğu da sigarayı bırakmak için hastanelerde tedavi görüyor.

SİGARA YASAĞI ARTIK KAHVEHANELERDE DE

MÜŞTERİ KAYBINA NEDEN OLMUYOR

İlk olarak 2008 yılında, ardından da 2009 yılında çıkarılan iki ayrı sigara yasağı kanunları ile sigara ile mücadele ciddi anlamda devam ediyor. Zira, kapalı alanlarda sigara yasağının başladığı önceki yıl 19 Temmuz’dan bu yana, kahvehane işletmecileri müşteri kaybı yaşamadıklarını bildirdi.

ŞİŞMAN; “SİGARA YASAĞINA ALIŞTIK”

Isparta Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ramazan Şişman ve İstasyon Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Ayhan Şişman, sigara yasağının başlamasından bu yana müşteri kaybı yaşamadıklarını kaydetti.

“İŞLETMECİLER DE YASAKTAN MEMNUN”

Müşterilerin yasaktan son derece memnun olduğunu dile getiren Şişman, “Kahvehane sahipleri ile tek tek konuştuğunuzda, yasaktan memnun olduklarını, söylüyorlar” diye konuştu.

“ARTIK ÜZERİMİZE SİGARA KOKUSU SİNMİYOR”

Şişman, “Müşteriler ise, artık havamız daha temiz  artık giysilerimize sigara dumanı kokusu sinmiyor diyerek memnuniyetini dile getiriyor” dedi.