Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi’ne geçtiğimiz Cuma günü İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının yaptığı soruşturma ile ilgili olarak polislerin gelmesi ve Belediyede arama yapmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Dün makamında; Isparta'ya yatırım yapmayı planlayan Avusturyalı firma temsilcisi Rosa Serrat ile danışman Bodo Gottwald’ı ağırlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, basında yer alan ‘Belediye’nin polis tarafından aranması’ konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Günaydın, konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi; “Bizim olumsuz bir işimiz ve hareketimiz yok. Biz işimize bakıyoruz. Biz, hizmet vermenin gayretini veriyoruz. Onun için belediyemize polisin gelmesi bizi korkutmamaktadır.

“HAKKIMIZDA YAPILAN 27 ŞİKAYETTE DE

SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI”

Yaptığımız çalışmalara rağmen takdir edilecek yerde şikayet ediliyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığından bize 27 tane şikayet dosyası geldi. Yani belediyemiz bakanlığa 27 defa şikayet edildi. Ama, 27’sinde de bakanlıkça soruşturma izni verilmedi.

Biz böyle ufak işlerle uğraşmıyoruz. Çok ciddi işler yapıyoruz biz. Bilindiği gibi yaklaşık bir ay önce hakkımızda 17 veya 19 şikayet dosyası geldiğini açıklamıştım. Şimdi bunlara 10 tane daha ilave edildi. Şikayet dosyası sayısı 27’ye yükseldi.

Ama beni bu şikayetler yıldıramayacak. Çünkü ben çalışmama bakıyorum. Biz belediye olarak işimize bakıyoruz. Şikayetlerle uğraşanlar uğraşsınlar” dedi.

BİR SORUŞTURMA İLE İLGİLİ ARAMA

Bilindiği gibi; Geçtiğimiz Cuma günü İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının yaptığı soruşturma ile ilgili olarak Belediyeye gelen polisler Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Isparta Belediyesi'nde arama yapmış ve 7 konuyla ilgili ihale ve satın alma evraklarının asılları istemişlerdi.