Yapılan ihbarı değerlendiren Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri menşei belli olmayan ve bir işyerinin kömürlüğünde saklanan yaklaşık 1 ton kaçak et ele geçirdi. Kaçak etler yetkililer tarafından imha edildi.

   Isparta Belediyesi zabıta ekipleri bir ihbarı değerlendirerek menşei belli olmayan ve kömürlükte saklanan yaklaşık 1 ton kaçak et yakaladı Duyarlı bir vatandaşın Alo Zabıta (153)"ü arayarak bir kasap dükkânının kaçak et satışı yaptığını ihbar etmesi üzerine yapılan araştırmada, damgasız, birazı parçalanmış kıyma ve sucuk haline getirilmiş kırmızı et ve tavuk eti ele geçirildi.

   Isparta Belediyesi Veterineri ve Gıda Mühendisi denetiminde yapılan kontrollerde kesilen bütün hayvanların damgasının olmadığı parçalanarak kıyma ve sucuk haline getirilen ürünlerin de işyerinin altında bulunan kömürlükte saklandığı tespit edildi. Zabıta ekipleri tarafından tamamına el konulan etler imha edildi.

   Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, olay mahallinde yaptığı açıklamada, zabıtayı arayarak bir duyarlı vatandaşlık örneği gösteren şahsa teşekkür ederken bu ve buna benzer suçu işleyen esnafı da halkın vicdanlarına havale etti.

   Başkan Yardımcısı Aydemir yaptığı açıklamada, “Alo Zabıta (153)"e bir vatandaşımız ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren arkadaşlarımız ihbarın doğru olduğunu tespit etti. Gönlüm böyle ihbarların her zaman asılsız çıkması idi. Ne yazık ki bu esnafımız haksız kazanç elde etmek için menşei belli olmayan bu ürünleri halkımıza satışını yapmakta idi.

    Bir binanın kömürlüğünde hijyenik olmayan bir ortamda saklanan bu ürünler elde edilerek imhası yapılmıştır. Vatandaşlık örneği göstererek bize ihbar eden hemşerimize teşekkür ederken, bu esnafımızı da halkımızın vicdanlarına havale ediyorum. İşyeri sahibine yasaların bize vermiş olduğu en ağır cezayı uygulayacağımızı da bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.