Isparta'da engelli bir öğrenci, dün yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı Sosyal Bilimler Testi (LYS 4) sınavında, ek süre uygulamasını bilmeyen bir görevlinin, salona girip ek süresi dolmadığı halde sürenin bittiğini söyleyerek kendisini rahatsız ettiğini ileri sürdü.
Senirkent Anadolu Lisesi'nden mezun olan Görme engelli Süleyman Ünlüer, dün Ziraat Fakültesi 3 nolu salonda saat 10.00'da sınava girdiğini ve normal sürenin 12.20'de tamamlandığını belirtti. Görme engelli olmasından dolayı kendisine tanınan sürenin 13.10'da bitmesi gerektiğine işaret eden Ünlüer, ancak saat 12.30 sıralarında, üniversitede görevli bir kişinin salona girip sürenin dolduğunu belirttiğini söyledi. Bu kişinin sınav sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hayri Çapraz tarafından uyarılmasıyla sorunun kısa sürede aşıldığını, ancak konsantrasyonunun bozulduğunu ileri süren Ünlüer, moral çöküklüğü yaşadığını ve bu nedenle soruları hızla geçtiğini, bundan dolayı da beklentisinin üzerinde yanlışın söz konusu olacağını kaydetti. Yaşadığı durum ile ilgili ÖSYM'ye şikayet dilekçesi yazdığını bildiren Ünlüer, ''Sınavda görevli olan kişilerin ek süre uygulamasından haberdar olması gerekiyor'' dedi.
ÖSYM Isparta İl Temsilcisi Prof. Dr. Atilla Aşkın da AA muhabirine, böyle bir olayın kendisine intikal ettirilmediğini söyledi. Öğrencilerin sınava en iyi koşullarda girebilmeleri konusunda özverili çalıştıklarını belirten Aşkın, ''Ciddi bir sorun olsaydı sınav görevlisi mutlaka bana bildirirdi. Yine de olayla ilgili araştırma yapılır'' diye konuştu.