Mimar Sinan Cami arkasında bulunan ayakkabı boyacıları bayramın 3. günü İplik Cami karşısına taşındı. Ayakkabı boyacıları esnafın bazıları yeni yerlerinden memnunken, bazıları da eski yerlerine geri dönmek istiyorlar.

    Görüşlerini aldığımız esnaflar sıkıntılarını şöyle dile getirdi: Esnaf Tuncay Kürşat, yeni yerlerinde siftah bile yapamadıklarını belirterek “Eski yerimiz daha hareketliydi. Orada iş yapamasak ta esnafların ayakkabılarını boyamak bile yetiyordu.

   Yeni yerimize güneş görelim diye geldik. Burada ise müşteri yok. Eski yerimiz soğuk olmasına rağmen daha işlekti. Biz ayakkabı boyacılığıyla ev geçindirip aynı zamanda çocuk okutuyoruz. Başka bir yerden gelirimiz yok. Her işin bir zorluğu vardır.

    Güneş görmüşüz neye yarar iş yapamadıktan sonra. Mimar Sinan Cami arkasındaki yerimizde müşterilerimiz bize alışmışlardı. Yerimiz belliydi, müşterimiz belliydi” dedi. Ayakkabı Boyacılarının bir kısmı ise, yeni yerlerinden memnun kaldıklarını, geçen yıl soğuktan dolayı orada hastalandıklarını dile getirdi.

     Kimi esnaf soğuktan şikâyet ederken, kimisi de eski yerini arıyordu. Aslında hepsinin görüşleri müşterilerinin olması ve daha sıcak bir ortamdı. Ayakkabı Boyacıları yetkililerden eski yerlerine geri dönüp, kulübelerinde sıcak bir ortamda çalışmayı istiyorlar.

YeniExpres