Isparta’nın yeni sanayi hamlesinin can damarı olacak Gül İki Küçük Sanayi Sitesi projesi bir ay boyunca askıda kaldı. Hiçbir itiraz olmadan askıdan inen proje ile ilgili tek kalan sanayi sitesi alanında inşaatların başlaması. Gül İki Sanayi Sitesi dükkanları için ilk kazmanın önümüzdeki yıl vurulması bekleniyor.

Yaklaşık iki yıl önce ortaya atılan Gül İki Sanayi sitesinin yapımı yönünde başlatılan çalışma emin adımlarla ilerliyor. Isparta’ya orta ölçekli karma ve modern bir sanayi kazandırmak için başlatılan Gül İki Sanayi Sitesi Projesi son şekli verilerek bir ay süre ile askıda kaldı. Projeye herhangi bir itiraz olmadı.

Gül İki Sanayi Sitesi için imar düzenlemesi yapılarak 1/5000’lik imar planına sanayi bölgesi olarak işaretlendi. Alan için sanayi uygunluk raporu alındı. Arazide zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. İçme suyu hattı Isparta Belediyesi tarafından çekildi. Alandan arazi alımları yapıldı, şuan için 167 bin metrekare arazi kooperatif tarafından alındı. Günden güne üye sayısı artan sanayi sitesi kooperatifinin üye sayısı 300’e ulaştı.

ISPARTA BİRLİK OLDU

Esnafların yoğun talebi, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in desteği ile gelinen süreçte sıra sanayi sitesi dükkanlarının yapımı için ilk kazmanın vurulmasına geldi. Mevcut Gül Sanayi Sitesinin 450 üye çok daha uzun bir süreçte oluşturulduğu düşünülürse Isparta’nın Gül İki Sanayi Sitesini çok daha hızlı şekilde kuracağı görülüyor.   

BİR HAYAL OLARAK ORTAYA ATILDI

Gül Küçük Sanayi Sitesi içinde esnafların yeni işyerleri açmak için boş dükkan bulamaması üzerine bir hayal olarak ortaya atıldı. Gül Küçük Sanayi Sitesinin devamı niteliğinde esnaf ve sanayici için yeni yatırım sahası olarak Gül İki Sanayi Sitesinin kurulması için bir grup esnaf talepte bulundu. El birliği ile kooperatif kuruldu ve Bozanönü yolu üzerinde Gül İki Sanayi Sitesini kurmak için Valilik ve belediye nezdinde görüşmeler yapıldı.

HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Isparta Belediye meclisine alanın imar planına sanayi bölgesi olarak işaretlenmesi teklifi sunuldu. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Sanayi Sitesinin kuruluşu için oluşturulan kooperatif üye kayıtlarına başladı. Üye sayısı kısa bir süre içinde 300’e çıktı. Araziden arsa alımlarına başlandı. Arazinin zemin etüdü çalışmaları yapıldı. Arazide arazi alımları için kamu yararı şerhi Belediye meclisinde alınan kararla konulmuş oldu.

KÜÇÜK YETMEZ ORTA ÖLÇEKLİ VE KARMA OLSUN

Bu arada kamuoyunda nasıl bir sanayi sitesi oluşturulacağına ilişkin farklı görüşler ortaya çıktı. Hakim görüş sanayi sitesinin orta ölçekli farklı büyüklükteki dükkanlardan oluşan karma bir orta ölçekli sanayi sitesi oluşturulması şeklinde oldu. Böylece Isparta’nın geleceğini şekillendirecek orta ölçekli karma sanayi sitesi oluşturulması noktasında Isparta’daki bürokratlar, milletvekilleri, belediye başkanı, esnaf ve sanayiciler birleşmiş oldu. Gül İki Sanayi Sitesinde mermercilik sektörü dışında tüm sektörler yer alabilecek.

PROJE ASKIDAN İNDİ

Gül İki Sanayi sitesinin orta ölçekli karma bir sanayi sitesi olması büyük önem taşıyor. Zira farklı sektörlerden farklı metrekarelerde işyeri talepleri var. Hal böyle olunca sanayi sitesinin projesinin oluşturulmasını bizzat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın üstlendi. Var olan sanayi sitelerindeki en büyük sorun olarak ortaya konulan işyerlerinin tavan yüksekliği ve yollar modern bir sanayi sitesi şeklinde planlanıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın proje oluşturma çalışmalarına hız verdi. Proje çizildi ve son şeklinin verilmesinin ardından bir ay süre ile askıya çıkarıldı. Askıdan herhangi bir itiraz olmadan indirildi.

SIRA UYGULAMADA

Mevcut Gül sanayi Sitesi 450 üye ile uzun yıllar süren uğraşların ardından kurulmuştu. Şimdiden 300 üyeye ulaşan Gül İki Sanayi Sitesi için bugüne kadar 167 bin metrekare arsa alımı yapıldı. İki yılda gelinen süreç birçok ile Isparta birlikteliğini gösterir nitelikte. Zira Bursa’da ilk etabının yapımına başlanılan sanayi sitesi için Isparta’nın geldiği noktaya 8 yılda ancak gelinebildi. Bu haliyle Gül İki Küçük Sanayi Sitesi ilk etap dükkanlarının yapımına önümüzde yıl başlanabileceği belirtiliyor.