Belediye Başkanı Hasan Balaman, Sanayi Mahallesi, Üzümcüler Arastası ve Kafeler Caddesinin ardından Matbaalar Caddesinde de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sokak sağlıklaştırmalarının 2 aya kadar başlayacağının müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, Sanayi Mahallesi, Üzümcüler Arastası ve Kafeler Caddesinin ardından Matbaalar Caddesinde de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sokak sağlıklaştırmalarının 2 aya kadar başlayacağının müjdesini verdi. Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Balaman, esnafların biraz sabırlı olmalarını isteyerek şunları söyledi. “


Bugün güzel bir haberi daha vermek üzere Kültür Sitesi civarında bulunan esnaflarla bir araya geldik. Adeta Isparta"mızın her köşesinde Kentsel Dönüşümü uyguluyoruz. Kafeler caddesinde yapmış olduğumuz şuan devam ediyor. Sokak sağlıklaştırma çalışması. Birkaç içinde kafeler caddesi biter bitmez matbaalar caddesini de tamamen kentsel dönüşüm projesi içerisine almış bulunmaktayız. Bu tür çalışmalarımızı Isparta"mızın farklı alanlarında uygulamaya başladık.

Sanayi mahallesinde ve üzüm çarşısında ve kafaler caddesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı yaptık. Sıra Matbaalar Caddesine geldi. Buralar şehrimizin en merkezi yerledir. Hem aydınlatma sistemleri olacak hem de modern oturma gurupları ve çevre düzenlemeleri yapılmış olacak. Şu anda proje çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki ay ihalesini yapmak suretiyle belediye iş hanından 113. caddeye kadar yani Fevzi Paşa İlköğretim Okulu"nun oraya kadar olan alanın tamamını düzenlemiş olacağız. Çünkü önümüzdeki yılbaşlarına doğru da Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi bitmiş oluyor. Dolayısıyla Isparta"mızın merkezi modern bir şehir görüntüsüne kavuşmuş olacak. Buralarda tamamlanmasıyla diğer cadde ve sokakların da sağlıklaştırma çalışmalarına girmiş olacağız. Buralar bir çekim merkezi haline gelecektir.”dedi.

Diğer taraftan Matbaalar caddesinde yapılacak sokak sağlıklaştırması ile ilgili görüşlerini belirten esnaflar ise yapılacak sokak çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Hasan Balaman"a teşekkür ederken, yapılan çalışmaların cadde ve sokaklara yeni bir açılım getireceğini belirttiler.