Yaklaşık 18 milyon Euro"ya mal olan Sirene Davraz Otel"in resmi açılışı dün kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından gerçekleştirildi. Davraz Kayak Merkezi"nin ilk beş yıldızlı oteli olarak geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve yaklaşık 18 milyon Euroya mal olan Sirene Davraz Otel"in resmi açılışı dün Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapıldı.

   Otelin açılışında ilk olarak konuşan Vali Şemsettin Uzun, Akkanat Holding gibi yatırımcıların Isparta"ya önem vermelerinden dolayı mutlu olduklarını ve bu tesislerin devamının geleceğini söyledi.

   Isparta"nın Davraz Kayak Merkezi"ni tanıtımında sadece kendi kendine tanıtıldığını da sözlerine ekleyen Vali Uzun, “bugün burada resmi açılışı yapılan Sirene Davraz Otel"in yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat"a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. Davraz"ı Daos yapacağız Diğer taraftan Otel"in açılışı ile ilgili görüşlerini belirten Sirene Davraz Otel sahibi ve Akkanat holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat, yaptığı konuşmasında Davraz Kayak Merkezi"nin her şeyin en iyisine layık olduğunu ve Davraz"ı Daos yapacaklarının altını çizdi.

  Ardından kürsüye çıkan Bakan Koç, başladığı hüzünlü konuşmasıyla gözlerindeki yaşa engel olamadı. Türkiye"nin bugüne kadar turizm açısından çok gerilerde kaldığını söyleyen Bakan Koç, “bugün bizler dünyanın sayılı tarihi ve kültürel zenginliklerine sahibimiz. Ancak yeterli tanıtımlar yapılamadığı için sürekli kan kaybetti.

   Şöyle dünya geneline baktığımızda 1 milyon 200 bin metrekare kıyı şeridi olan İspanya yılda 55 milyon turist ağırlarken, bizim ülkemizde sadece Muğla"nın kıyı uzunluğu 1 milyon 250 bin metrekare. Ama Muğla"ya bir yılda gelen turist sayısı 2,5 milyon kişi. İşte bundan böyle Türkiye"nin her yerini en güzel şekilde tanıtarak turizm için ortaya koymalıyız.”yorumunu yaptı.

Ardından Akkanat holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat ise Bakan Koç"a plaket takdim etti.