Isparta Devlet Hastanesi"nin 2006 yılı temizlik işleri ihalesini alan firma, 2007 ihalesini kazanamayınca 220 çalışanının yaklaşık 150 bin YTL"yi bulan Aralık ayı ücretlerini ödemediği için Hastane yönetimi tarafından SSK ve KİK"e bildirildi. 

   Isparta Devlet Hastanesi"nin 2006 yılı temizlik işlerini yürüten A. Temizlik Şirketi hakkında, hastane yönetimince 220 çalışanının Aralık-2006 maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle SSK Antalya Bölge Müdürlüğü, Kamu İhalesi Kurumu ve SSK Isparta İl Müdürlüğü"ne şikayette bulunuldu.

   Edinilen bilgilere göre, A.Temizlik Şirketi"nin 2007 yılı için Isparta Devlet Hastanesi"nin hizmet alımı ihalesini alamadığı ve bu nedenle Aralık-2006 için işçilerinin hem sigorta primlerini hem de asgari ücret olan maaşlarını, Isparta Devlet Hastanesi"nin şirkete ilgili parayı ödemesine rağmen ödemediği öğrenildi. İşçilerin asgari ücret olan son ay maaşlarını alamadığı için mağdur duruma düştüğü ve hatta bazı işçilerin taksitlerini ödeyemedikleri için icralık bile oldukları belirtildi.

   Devlet Hastanesi Başhekimi Erdoğan Sevük, ilgili firma hakkında çalıştırılan 220 işçisinin primlerinin ödenmediği gerekçesiyle SSK Antalya Bölge Müdürlüğü, SSK Isparta İl Müdürlüğü ve Kamu İhale Kurumu"na resmi yazı ile konuyu bildirimlerini söyledi. Hastane yöneticilerinden edinilen bilgiye göre firmanın Aralık ayı hizmeti için ise 4 Ocak 2007 tarihinde gerekli ödemede bulunulduğu belirtildi.

   Ancak buna rağmen 220 işçi halen Aralık maaşlarını almayı bekliyor. İşçilerin alacağının sigorta primleri ile birlikte yaklaşık 150 bin YTL olduğu da ifade edildi.