Isparta-İstanbul arası seferlerini haftada 7 jetine çıkaran Anadolujet nisan ayında uçuşlarını 10 kez iptal etti. Mayıs ayında ise yine şirket politikaları gerekçesiyle Anadolujet'in şu an için iki seferinin iptal edildiği öğrenildi. İptallerin 'yeterli doluluk', 'erken rezervasyon' olmaması ve 'şirket politikası' olarak değerlendirilirken, karşı taraf ise 66 kişilik uçakların yüzde 75-80 arasında dolulukla uçuşlarını gerçekleştirdiği ve iptallere anlam verilemediği aktarılıyor. THY'nin bir kuruluşu olan Anadolujet firması Süleyman Demirel Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında Isparta-İstanbul-Isparta uçuşlarını sürdürüyor.

Bir süre önce uçuşlarını haftada 7 güne çıkaran ve akşam saat 18.15'te İstanbul'dan havalanan, yine saat 20.00'da Isparta’dan havalanarak İstanbul'a dönen Anadolujet uçuşlarında şu günlerde aksamalar yaşandığı savunuldu. Nisan ayından bu yana uçuşların haftada 3 güne kadar düştüğü ve bu uçuşların Pazar, sallı ve Perşembe günleri gerçekleştiği ifade ediliyor. 66 yolcu kapasitesine sahip Anadolujet'in uçuştaki doluluk oranının yüzde 75-80 dolaylarında bulunduğuna işaret ediliyor. Uçuş sayılarındaki düşüş ise, 'Yolcuların 45 gün öncesinden erken rezervasyon yaptırmaması, bu rezervasyonun bir kişi dahi gerçekleşmemesi halinde o güne ait uçuşun iptali' olarak gösteriliyor.

Anadolujet'e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise, erken rezervasyondan kaynaklanan bir uçuş iptalinin olmadığı dile getiriliyor. Nisan ayı içerisinde toplam 10 uçuşun iptal edildiği, bunlardan birisinin uçak arızası, diğerinin hava muhalefeti ve geriye kalan 8 uçuşun ise şirket politikalarından kaynaklı olduğu öğrenildi. Şirket politikaları arasında 'erken rezervasyon olmamasından kaynaklı iptal' gerekçesi bulunmadığı dile getirildi. Anadolujet'in yine şirket politikalarını gerekçe göstermesiyle 5-10 Mayıs tarihlerinde de Isparta-İstanbul-Isparta uçuşlarını gerçekleştirmeyeceği öğrenildi.