Geçen Pazartesi günü toplanan Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir tarafından, Belediye Başkanı’nın şirketlere borç para verme yetkisinin geri alınması için gündem maddesi teklifi verilmişti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bugün toplanacak olan mecliste görüşülmesi beklenen gündem maddesinin görüşülmesinin öncesinde yetkisinin geri alınmak istenmesine ateş püskürdü. Başkan Günaydın, fabrikalar kurmaya başlayınca AKP’lilerin rahatsız olduklarını ve bunun önüne geçmek için de yetkisini almak istediklerini söyledi.
 

Günaydın: “Bunlara alet olan arkadaşlarımız var”

2 sene içerisinde belediyeyi derleyip toparladığını ve artık her 3 ayda bir fabrika kurmaya başladığını söyleyen Başkan Günaydın, “Esas mesele bu ama beni durduramayacaklar” dedi. Günaydın, AKP’nin gündem maddesi teklifine çekimser kalarak destek veren MHP meclis grubu ile ‘evet’ oyu veren MHP’li meclis üyelerine de göndermede bulundu.

** Günaydın: “Gerekirse cebimden para katar, fabrikaları yaparım”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yetkisinin geriye alınmasının kendisini engelleyemeyeceğini de belirterek, “Gerekirse cebimden para katar yine de o fabrikaları yaparım” dedi. Gündem maddeleri arasına eklenen Başkan’ın belediye şirketlere borç para verme yetkisinin geri alınması teklifi bugün toplanacak olan mecliste görüşülecek.