Isparta Belediyesi’nin Tuhafiyeciler Sitesi’ni canlandırma çalışması kapsamında bodrum katında buz pateni pisti inşa etme yönünde geliştirdiği proje, site esnafını huzursuz etti.

11 esnafın yer aldığı Tuhafiyeciler Sitesi’nin bodrum katında 9 kiracı, 2 mülk sahibi bulunuyor. Isparta Belediyesi’nin buz pateni pisti projenin hayata geçirilebilmesi için kiracıların ve mülk sahiplerinin bulunduğu iş yerlerinin bedeli karşılığında satın alınması için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

Tuhafiyeciler Sitesi bodrum katında 7 yıldır Huzurevi Vakfı’na ait iş yerinde akvaryumculuk yapan Mustafa Öngün kendisinin buradan çıkarılması için belediyenin vakıf yönetimine bedelinden daha yüksek kiralar teklif ettiğini iddia etti. Piyasada alacağı kadar borcu da bulunduğunu söyleyen Mustafa Öngün “Buradan çıkıp başka bir yer bulmam benim sonum olur. Buna ön ayak olanlar elini vicdanına koysunlar. Ben 7 yıldır buradayım. Bütün Isparta beni burada bilir. Burası Isparta’nın küçük hayvanat bahçesi gibidir” şeklinde konuştu.

BENZİN DÖKÜP AİLEMİ VE KENDİMİ YAKARIM
Kirasını düzenli ödediği ve elinde sözleşmesi olduğu halde sürekli iş yerini boşaltması yönünde taciz edildiğini dile getiren Öngün “Eğer beni buradan çıkarsınlar, çıkardıkları gün gözleri görmeyen eşimi, şeker hastası oğlumu ve kendimi belediyenin önünde benzin döküp yakarım” şeklinde konuştu.

(İhlas Haber Ajansı) İ.H.A.