Isparta atıkları artık Antalya"yı kirletmeyecek 

Isparta Belediyesi sıvı atık arıtma tesisinin kapasitesinin dolması nedeniyle ikinci bir ek tesisin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı haber verildi.

Belediye Encümeni tarafından ihalesi yapılan ve onaylanan sıvı atık arıtma ek tesisi inşaatının kısa zamanda başlatılacağı ve 5 ay gibi süre içerisinde bitirileceği bildirildi.

 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Şehir merkezinden uzakta olması nedeniyle bize olumsuz herhangi bir etkisi bulunmayan sıvı atık tesisinden başta Karacaören Barajı dolayısı ile Antalya ili olumsuz yönde etkileniyordu. Bu bizi oldukça rahatsız etti. Konuyu Çevre ve Orman Bakanımız Osman Pepe"ye ilettik. Bize destek vereceği sözünü alınca hemen geçtiğimiz günlerde ihalesini gerçekleştirdik ve onayladık. Bu konuda uzmanlaşmış bir arkadaşımız ihaleyi kazandı ve çalışmalarına hemen başlayarak 5 ay gibi kısa sürede tamamlayarak teslim edecek. Böylece turizmin başkenti Antalya ve Karacören Barajı ile Kurşunlu Şelalesi Isparta"nın atık suları ile kirlenmekten kurtulacak.

 

Isparta Belediyesi olarak çevreye olan duyarlılığımızı bir kez daha göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizlere bu konuda başından beri destek veren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Osman Pepe, Milletvekilimiz Emin Bilgiç ve Ak Parti İl Başkanımız Sayın Haydar Kemal Kurt"a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.