Başkan Günaydın'ın ağustos dönemi son oturumunda meclise gelmeyen AK Partililere 'hizmetten kaçıyorlar' çıkışının verdiği rahatsızlık dün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıya yansıdı.

Borçlanma ve taşınmaz satışı için dün yapılan olağanüstü toplantıda Belediye Başkanı Günaydın ile AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç arasında kavga çıktı. AK Partililer ile MHP'li üyeler neredeyse birbirine girecekti.

Günaydın, AK Partili üyeleri yine eleştirdi: Memleket hizmetini kimler yapıyor ortada

Belediye Başkanı Günaydın, asfalt ve bütüm giderlerinin karşılanması için 2018 yılı için İller Bankası'ndan 6 milyon TL'lik borçlanma talebine AK Partililer 'ret' oyu verince "memleket hizmetini kimler yapıyor, görülüyor" dedi.

Ben inşaat yaparken sen de benim inşaatları yıkıyordun

Belediye Başkanı Günaydın, taşınmaz satışları maddesiyle ilgili 'kat karşılığı ile değerlendirilmesi daha iyi olur' diye öneride bulunan AK Partili Kadir Dal'a "Ben eski inşaatçıyım. Sen de o zaman benim inşaatlarımı yıkıyordum. Tereciye tere satmak iyi olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanının yanında elpence-divan durupta partisine hakaret edemezsiniz

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Salim Güntaç'ın bu sözleri meclisin ve Belediye Başkanı Günaydın'ın tansiyonunu yükseltti: "AK Parti grubu saçma konuşmuyor. Siz boş masalara boş sözler söylüyorsunuz. Parti grubum adına konuşuyorum bizi dinlemek zorundasın. Cumhurbaşkanının yanında 
elpence-divan durupta partisine hakaret edemezsiniz."

Isparta Belediye Meclisi, ağustos döneminde Başkanlık makamının çağrısı üzerinde dün olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda asfalt ve bütüm giderleri için İller Bankası'ndan 6 milyon TL'lik borçlanma yapılması ile Belediyeye ait 66 ayrı taşınmazın satışı ya da kat karşılığı usulü ile satışı için Encümene yetki verlimesi konuları görüşüldü. Açılış ve yoklamadan sonra gündem maddeleri okundu ve ilgili komisyonlara havale edildi. Başkanlık makamı, gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesinden sonra toplantıya 15 dakikalık ara verdi. 

6 MİLYON TL'LİK BORÇLANMAYI AK PARTİ GRUBU RET EDİNCE...

Aradan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı rapor, Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından meclise sunuldu. Komisyon raporunda; "Isparta Belediyesi olarak Belediye sınırları içinde ulaşımı sağlamak ve bu konuda halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için mevcut ancak çeşitli etkenler sonucunda deforme olan, imra yeni açılacak konut alanlarının ulaşımını sağlamak amacı ile asfalt kaplamalı yolların yapılması ve yenilenmesi gerekmektedir.

Şehrimizin ulaşımını sağlayan yaklaşık olarak 900/950 km'lik yol ağı mevcuttur. Şehir merkezindeki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları, yeni imar planına göre yapılan ruhsatlı binalar ile yeni yapılaşma alanlarının içme suyu-kanalizasyon-elektrik-haberleşme ve yağmur suyu gibi alt yapı hizemtlerinin yapılması ve mevcut olan yetersiz hatların yenilenmesi sonucunad asfalt kaplamalı yollar tahrip olmakta ve bu çalışmalardan dolayı mevcut yolların yüzde 50-yüzde 60 oranında yol kaplamalarının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle yapılacak hizmetlerin yerine getirlimesi için alınacak ham madde olan asfalt ve bitüm giderlerinin 2018 yılı için İller Bankası'ndan 6 milyon TL'lik borçlanılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur" denildi. 


66 AYRI TAŞINMAZIN SATIŞI YA DA KAT KARŞILIĞI KARARI ALINDI

Komisyon kararı mecliste MHP'li üyelerin 'kabul', AK Partili üyelerin 'ret' oyu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Günaydın, AK Partililerin ret oyu vermesi üzerine 'memlekete hizmeti kimler yapıyor görülüyor' diye konuştu.

Daha sonra Belediyenin 66 ayrı taşınmazının satışı ya da kat karşılığı usulü ile satışı için Encümene yetki verilmesini içeren maddenin görüşülmesine geçildi. İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan karara AK Partili komisyon üyeleri muhalefet şerhi koydu. Komisyon kararı Süleyman Gülboy tarafından meclise okundu.

66 ayrı taşınmazın satışı ya da kat karşılığı anlaşması ile satışı için Encümene yetki verilmesine ilişkin komisyonların kararı MHP'lilerin oyu ile kabul edildi. AK Parti grubu bu maddeye de 'ret oyu kullandı'

DAL: KAT KARŞILIĞI İLE DEĞERLENDİRİLMELİ

AK Partili Kadir Dal, söz isteyerek madde ile ilgili konuşmak istedi. Mecliste gerginlik bu konuşmadan sonra başladı. İşte kayıtlara yansıyan o diyaloglar:       

Kadir Dal: Satış listesi içerisinde yer alan benzin istasyonlarının kiraya verilmesini öneriyoruz. Kiradan daha fazla gelir elde edilebilir. Arsaların da direk satıştan ziyade kat karşılığı ile verilmesi doğru olabilir. Biz AK Parti olarak her zaman Belediyenin menfaatini düşünüyoruz.

Günaydın: Benim mesleği inşaatçılık. Ben eski inşaatçıyım. Sen de o zaman benim inşaatlarımı yıkıyordum. Tereciye tere satmak iyi olmaz. 

GÜNTAÇ: BOŞ SIRALARA BOŞ SÖZLER SÖYLÜYORSUNUZ

Salim Güntaç: Bir anda hepsinin birden gelmesinin gerekçesini söyleyebilir misiniz?

Günaydın: Belki hiçbirini satmayacağız. Biranda satacağımızı kim söyledi? Saçma-sapan konuşmalar bunlar.

Salim Güntaç: AK Parti grubu saçma konuşmuyor. Siz boş masalara boş sözler söylüyorsunuz. Uzlaşmacı, anlayışlı ve ön açıcı bir siyaset yaparken böyle konuşmanız yanlış.

MECLİSTE KAVGA ÇIKTI

Daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, maddenin oy çokluğu ile kabul edildiğini açıklayarak toplantıyı bitirdi. Belediye Başkanı Günaydın, meclis salonundan ayrılırken AK Parti sıralarına doğru yürüyerek Salim Güntaç'a 'senin anneni-babanı tanırım. Senin doğduğun günü bilirim' dedi. Güntaç da 'o iş ayrı bu iş ayrı. Ben siyasi görevimi yapıyorum. Partim adına konuşuyorum. Grubum adına konuşuyorum. Bizi dinlemek zorundasın' dedi. 

CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİNİ HATIRLATTI

Daha sonra AK Partili ve MHP'li üyelerin araya girmesi ile tartışma fiziki kavga boyutuna gelmeden önlendi. Güntaç, Belediye Başkanı Günaydın, salondan ayrılırken 'Cumhurbaşkanının yanında elpence divan durupta partisine hakaret edemezsin' diye bağırdı. 

Bu arada Günaydın salondan ayrıldıktan sonra MHP'li Muhittin Gül ile AK Partili Salim Güntaç arasında tartışma çıktı. Gül'ün 'angut' diye hakaret ettiği, AK Partili üyelerin de bu söze tepki gösterdiği belirtildi. MHP'li Gül ile AK Partili Kadir Özkan ve Salim Güntaç arasındaki tartışmada diğer üyelerin araya girmesi ile sona erdi.