Siyasette yeni bir dönem başladı, Bu Isparta için yeni bir doğuş dönemi olsun Doç. Dr. Suat Kolukınk, Isparta halkının Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'iktidarın yanındayız' mesajı verdiğini ifade etti.

AK Parti'den 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olan Doç. Dr. Suat Kolukınk, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Isparta'nın 'iktidarın yanındayız' mesajı         verdiğini belirten Kolukınk siyasetteki yeni dönemde ,Isparta'nın fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Kolukırık, şöyle konuştu:

"Öncelikle ilk turda Çankaya'ya çıkabilecek desteği almak önemliydi. Ak Partinin 30 Mart mahalli seçimlerindeki oy oranını yakalayan Sayın Erdoğan'ın diğer parti tabanlan tarafından da desteklendiği düşüncesindeyim. Yurtdışından gelmesi beklenen Erdoğan oylan YSK'nın uygulamalan sonucu gerçekleşmedi ve % 2 oranında oy kaybedilmiş görünüyor.

Yurtdışında kullanılan oylara bakıldığında oy oranı % 65 görünen Erdoğan, randevu sistemi yüzünden önemli bir oy katkısından mahrum bırakıldı. Belki %10'luk barajı geçemedi ancak Selahattin Demirtaş'ın yakaladığı 9.8'lik sonucun sosyolojik olarak doğru okunması gerekir diye düşünüyorum. Ekmelettin İhsanöğlu'nun almış olduğu oy oranı ise doğnısu beni yanıltmadı. Bu noktada çatı adayı adı altında birliktelik üretenlerin seçim stratejilerini yanlış kurduğu anlaşılıyor.

CHP ve MHP'nin toplam 4 milyondan fazla oy kayıplan var.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasette yeni bir dönemi başlattı. Şimdi gözler başbakanın kim olacağına çevrilmiş durumda.

Ak Parti'deki 3 dönem kuralı bazı taşlan yerinden oynatabilir. Yeni hükümette kimlerin bakan olacağı ve ekonomi yönetimi gibi sorularla karşı karşıyayız. Muhtemelen cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet arasında yeni bir denge kurulacak ve genel seçimlere kadar ciddi bir performans gösterilecek. İstikran korumak temel hedef ve ülke olarak önümüzde ciddi belirsizlikler var. Komşu coğrafyalardaki çatışmalar ve gerginliklerden etkileniyor oluşumuz en önemli sorun alanlarımızdan biri. Ülke olarak jeopolitik riskimiz yükseliyor ve ekonomik durumu belirler hale gelmiş bulunuyor.

Isparta açısından ise; yerel, merkezle birlikteyiz ve bir olmak istiyoruz mesajı verdi denebilir. Türkiye ortalamasının üzerindeki %55.5'lik destek elbette önemlidir. Sonuçlar, Ispartalının hem Erdoğan'ı takdir ettiğini hem de değişen ve gelişen konjonktürle doğru orantılı olarak pay alma talebi olarak okunabilir. Şehir olarak önümüzdeki dönemi daha iyi değerlendirebileceğimiz fırsat alanları doğacaktır diye düşünüyorum. Fakat temel sorunumuz kendimizi doğru olarak anlatabilmek, proje üretebilmek ve gerekli birlik ve beraberliği gösterebilmektir. Bugünden itibaren İsparta'mızın yeni bir "basan üretme hikayesine" ihtiyacı var. Genel seçimlere kadar yaşanacak olan geçiş dönemi inşallah İsparta'mız için yeni bir yapılanma ve yeni bir doğuş dönemi olur..."