12 Haziran'da yapılması planlanan genel seçim giderek yaklaşıyor olmasına rağmen bu kararın henüz resmen açıklanmamış olması pek çok soru işareti yaratıyordu.
Hatta; Milletvekili aday adaylığı düşününler de bir türlü önlerine bir takvim koyamıyorlar, önlerini göremiyorlardı.

Sonunda; Haftalardır beklenen sorunu cevabı dün geldi. Aynı zamanda;
AK Parti'nin Giresun milletvekili olan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, sonunda hükümetin ağzındaki baklayı çıkardı. Buna göre; AK Parti 2011 seçimlerinin 12 Haziran’da yapılması için bugün veya yarın meclise başvuruda bulunacak.
Yani 12 Haziran tarihi resmileştirilecek. Ardından da; Bu karar üzerine devreye Yüksek Seçim Kurulu girecek ve seçim takvimi açıklanacak. Tahmine göre;
YSK'nın bu seçim takvimini Mart başında açıklaması halinde, tüm siyasi partilerin milletvekili aday listelerini en geç 20 Nisan'a değin kesinleştirmiş ve YSK'ya teslim etmiş olması gerekiyor.
 

Tabii; Bu süre öncesinde partilerde gözler aday adaylarına yönelik olacak. Çünkü;
Başta AK Parti, CHP ve MHP Genel Merkezleri, takvimin açıklanmasının hemen ardından aday adaylarını kapsamlı bir değerlendirmeye tabii tutacaklar, çeşitli mülakatlar ve anketler gerçekleştirilecek, ciddi ön elemeler uygulanacak.
Böylece; En geç Nisan ayının ikinci haftasında partilerin 81 ildeki 550 milletvekili adayı netleşmiş olacak. Tabii; Bu seçimde de gözler 3 büyük partide ve uygulamalarında. Acaba; Kocaeli’de AK Parti, CHP ve MHP'ye kaç aday adayı başvuracak? Ve de;Aday adaylığı başvuruları kaç lira olacak? 

Başvuru sayısının ve alınacak ödentilerin ne kadar olacağı bilinmiyor. Ama AK Parti Genel Merkezi elini çabuk tuttu. Buna göre; AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuru sırasında 3 bin lira ödemeleri öngörüldü. Tabii bu öngörünün, partinin MYK'sından çıkması gerekiyor. 

Seçim takviminin açıklanmasıyla adaylık düşünen kamu çalışanlarının da istifasıyla bu rakamlara rahat ulaşılması beklenirken, özellikle aday adaylığı sürecinde yani mart ile nisan arasındaki süreçte son yılların en renkli ve en heyecanlı tablolarının yaşanması da bekleniyor.