12 Haziran genel seçimine bir aydan daha az bir zaman kala, Isparta Valisi Memduh Oğuz, siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.

Sabah saatlerinde yapılan toplantıda, siyasi partilerin temsilcileri, propaganda ve siyasi çalışma döneminde sesli yayınların daha dikkatli yapılması, köy ve beldelerde güvenlik ekiplerinin artırılması yönünde fikirlerini beyan ettiler.

Söz almak isteyen tüm partilerin temsilcilerini dinleyen Vali Oğuz, yaklaşık 2 saat süren toplantıdan çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaştı.

Vali Oğuz, toplantı ve yürüyüşler konusunda 2 Haziran’a kadar yetkili kılındığını, bu süreden sonra YSK’nın yetki döneminin başlayacağını hatırlatarak, huzur ve güven içinde bir seçim geçirilmesini temenni etti. Vali Oğuz, alınan kararları da şöyle aktardı:

“Siyasetin değerlendirmesini bürokrasi değil, millet yapar. Benim bu konuda tavsiye mahiyetinde değil ama 40 senedir idarenin içinde olan bir arkadaşınız olarak, söyleyeceğim şey şudur. Özellikle gürültü kirliliği ile çevre kirliliği ile ilgili öneriler, size oy olarak ya da tepki olarak dönecek. Bunu siyasi partilerimiz biliyorlar. Yani siz sesi biraz yüksek sesle açtığınız zaman polis veya jandarma rahatsız olmayacak, vatandaş rahatsız olacak. Madem oya giden bir yoldasınız, bu rey kazanmaya ya da kaybetmeye yol açar. Bizim vatandaşın huzurunu bozar. Ayrıca son gün konvoy yapılmaması kararı da takdire şayan.”

Toplantıda ayrıca, seçimden sonra da bu tür toplantıların yapılması kararı alındı.