Cumhur ittifakını hatırlatan İl Başkanına ‘ittifak 15 Temmuz 2016’dan beri var’ diyen Akgül, şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Nail Bayram, ittifak 15 Temmuz 2016 yılında kurulmuştu. Acaba o günden bu yana 1 tane AK partili ile irtibata geçip halini hatırını sordunuz mu? Ben 2009 yılında 17 Nisan günü Kaymakkapı meydanına sürüldüm ve aylarca meydanı süpürdüm.

Yine sizin ülkücü dediğiniz kişiler bizim fotolarımızı çekip alay edip gidiyorlardı. 10 yıldır benim gitmediğim yer kalmadı. Su kanal temizlik işleri, park bahçeler ağaç sulama, 4 yıl çöp depolama tesisleri, 6 ay Karatepe mevkiine ağaç dikimi, kışın illaki kar küreme yazın ya ot, ya ağaç sulama, 4 yıldır fen işlerinde andazit ekibinde çalışıyorum. Ve her gün özellikle merkezde çalıştırılıyorum.

Ekmeğimin derdinde oldum kimseye gidip ağlamadım, dik durdum diklenmedim. 10 yıllık dönemde şahsıma ve arkadaşlarıma yapılan mobing uygulamalara siz hep sessiz kaldınız. Özellikle Hizmet-İŞ sendikası il başkanı olduğum tarihten itibaren her gün şahsımı bizzat belediye yerkilileri nerede, ne işyapıyor diye sorgulattı. Sendikama gönül verip geçmek isteyenleri koruma müdürünüz tehdit etti.

Siz o zaman niye ‘cumhur ittifakı var, bu arkadaşları artık sürgün etmeyin’ diyemediniz? 2009 yılında bizzat işten atılan arkadaşlarımızda vardı, yine erkek tuvaletlerini temizlettiğiniz bayan mesai arkadaşlarımız vardı! Bi çoğu işi bırakıp gitti!,...... Size soruyorum bizim günahımız ne idi?.”