Şoförler Odası ve Halk Eğitim Merkezi"nin ortaklaşa düzenlediği mesleki eğitim kursu dün gerçekleşen sertifika töreni ile sona erdi. 

 Avrupa Birliğine uyum politikası çerçevesinde Vali Şemsettin Uzun ve Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz"ın katkılarıyla düzenlenen kurs 2 ay sürdü. 2 aylık maraton sonunda kursa katılan halk otobüsü şoförleri taksiciler ve servis şoförleri sertifika almaya hak kazandı.

  Törende bir konuşma yapan Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, mesleki eğitimin zorunluluğuna dikkat çekerek,” Mesleki eğitim, temel eğitimden sonra en önemli eğitimdir. Mesleki eğitime karşı duyarsızız. İlimizde özel halk otobüs şoförlerinin, servis şoförlerinin ve taksicilerin halka örnek olması için bu tür mesleki eğitim kurslarımız devam edecektir ” dedi.

  İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz yaptığı konuşmada, AB uyum yasaları çerçevesinde şoförlerin yolculara daha nazik davranmaları, beklentilerine cevap verebilmeleri için böyle bir kursu açma gereği duyduklarını belirtti.

  Son olarak kürsüye çıkan Vali Şemsettin Uzun"un ise; “Babam ilk şoförlerdendi. O yüzden tüm şoförlere saygım sonsuzdur. Zaman zaman taksicilerin davranışlarından rahatsız oluyorum" dedi. Vali Uzun; “Mademki AB ye gireceğiz hepimiz dikkatli olacağız. Kendi haklarınızı koruyun. Taksisini alan şoför oluyor. Bunlar sizin istihdamınıza engel oluyor. Türkiye"de şoför ve esnaf sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz.

  Başarılar ve bol kazanç diyorum. Lütfen trafik kurallarına uyunuz.” Diyerek konuşmasını noktaladı. Dereceye giren adaylara sertifika yanında bir de cep telefonu hediye edildi. Birincilerin sertifikasını Vali Şemsettin Uzun verirken ikincilerin sertifikasını Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz verdi.

 450 kişinin katıldığı kursta, kursiyerlere diksiyondan empatiye motordan Isparta"nın tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili pek çok konuda eğitim verildi.