Isparta Valiliği tarafından sokakta çalıştırılan çocukları koruma altına almak üzere başlatılan çalışmada yapılan araştırmanın, bu çocukların ailelerinin ekonomik durumunun iyi olduğunu ortaya çıkardığı bildirildi.

Isparta Vali Yardımcısı Atila Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta çalışan çocukların neden çalışmak zorunda kaldıklarına yönelik bir araştırma yaptıklarını, araştırmanın sonuçlarının ise kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Sokakta çalışan 20 çocuk tespit edildiğini ve bu çocukların ailelerine ulaşıldığını belirten Durmuş, ''bu çocukların ailelerinin Güneydoğu'dan göç ettiklerini ve Isparta'da inşaat işleriyle uğraştıklarını'' belirtti. Durmuş, ''Çocukların suça teşvik edilmemesi amacıyla başlattığımız çalışmada, insanların duygularından faydalanarak mendil satan veya tartıcılık yapan çocukların ailelerinin gerçekte ekonomik durumlarının gayet iyi olduğunu tespit ettik'' dedi.

Çalışma kapsamında ailelere çocuklarını çalıştırmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunduklarını belirten Atila Durmuş, ailelere, ''Çocuklarınızı neden çalıştırıyorsunuz'' diye sorulduğunda da ''haberimiz yok'' yanıtını aldıklarını söyledi.
    
     -KABAHATLER KANUNUNA GÖRE 62 TL CEZASI VAR- 
Çocukların çalıştırılmasının Kabahatler Kanunu'na göre suç teşkil ettiğine işaret eden Durmuş, çocuklarını sokakta çalıştırdıkları tespit edilen aileler hakkında 62 TL ceza uygulandığını bildirdi.

Durmuş, sokakta çalışan çocukların herhangi bir suça karışmamaları yönünde Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde bir komisyon oluşturduklarını söyledi.

Komisyonun, sokakta çalışan çocukların sosyal aktivitelerden faydalanmaları, toplumla iç içe olmaları ve eğitimlerine devam etmeleri yönünde faaliyet yaptığını belirten Durmuş, ''Amacımız suç işlenmeden önce çocukları koruma altına almak. Çocuklarımızı kendi kaderine terk etmeden, onların bilinçli birer birey olarak yetişmelerini sağlamak. Bu yaz tespit ettiğimiz çocuklarımıza yönelik farklı sportif etkinlikler düzenledik. Hem mutlu oldular hem de eğitimlerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu öğrendiler'' dedi.