İçişleri Bakanlığı'nın talimatları ile Emniyet ve Zabıta ekipleri tarafından cuma günü dilencilere yönelik 'huzurlu sokak uygulaması' yapıldı. 22'si Suriyeli, 34 dilenci hakkında işlem 

İçişleri Bakanlığı, son günlerde özellikle Suriye uyruklu vatandaşlar tarafından dilencilik faaliyetlerinin artması, halkın huzurunun bozulması üzerine 'Huzurlu Sokak Uygulaması' yaptı. 81 il Valiliği'ne gönderilen talimat yazısı doğrultusunda cuma günü Isparta'da da halkın huzurunu bozan dilencilere karşı uygulamna yapıldı. Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği dilenci operasyonunda 22'si Suriyeli 34 dilenci hakkında işlem yapıldı. Suriyeli dilenciler sınır dışı edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından cuma günü uygulanması talimatıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Ülkemizde son dönemlerde artış gösteren özellikle kavşaklar, parklar ve benzeri kamuya açık kentsel mekanlarda çocular başta olmak üzere bazı kişilerin araç camı silmek ya da insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdükleri görülmektedir. Bu itibarla huzurun ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla yurt genelinde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde kamu düzenini bozan faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik 'Huzurlu Sokaklar Uygulaması' adı altında 81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak uygulama yapılması istenmiştir." Cuma günü 09.00 ile 15.00 arasında Emniyet ve Zabıta ekipleri tarafından yapılan uygulamada 12 yerli dilenci hakkında işlem yapıldı. Üzerinden çıkan paralara el konuldu. Dilencilik yaptığı tespit edilne 22 Suriyeli vatandaş da sınır dışı edildi.