Sömestr tatiline kısa bir sürenin kaldığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, okullarda yarı yıl tatili öncesinde öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak, “Bu tatilde dinlenmeyi de, zayıf olduğunuz dersleri çalışmayı da ihmal etmeyin” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının Eylül ayında başlamasının ardından öğrencilerin hızlı bir şekilde eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, okullarda ikinci sınavların tamamlandığını ve öğrencilerin Ocak ayının ilk haftasından itibaren üçüncü sınavların ve Ocak ayı ikinci haftasında da üçüncü sınavlarının da yapıldığını hatırlattı. 

ÇÖKER; “BOL BOL DİNLENİN, ZAYIF OLAN DERSLERE ÇALIŞIN” 

Sömestr tatilinin Cuma günü başlayacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, öğrencilerin yarı yıl tatilinde notları düşük olan derslerine çalışmalarının kendileri açısından yararlı olacağını belirtti. İl Müdürü Çöker; “2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının Sömestr tatili 19 Ocak 2018 Cuma günü başlayacak. Öğrencilerimiz 5  Şubat 2018 Pazartesi gününe kadar yarı yıl tatilinde olacaklar. Isparta il genelinde bulunan toplam 82 bin 176 öğrenci ve 5 bin 100 öğretmenin 19 Ocak 2018 tarihinde yarı yıl tatiline girecek ve 15 günlük bir dinlenme süresinin ardından 5 Şubat 2018 Pazartesi günü yeniden eğitim öğretimlerine başlayacaklar. Öğrencilerimiz için birinci kanaat dönemi sınav ve not konusunda sona ermiştir. Ancak, ikinci kanaat dönemi için alacakları karnelerinde zayıf not olmaması için çok çalışmaları gerekmektedir. 

“STRESLİ VE YORUCU BİR KANAAT DÖNEMİ GEÇİRDİLER” 

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Eylül ayından bu yana çok yorucu bir kanaat dönemi geçirdiler. Bu oldukça stresli ve bir o kadar da yorucu geçen birinci kanaat dönemindeki yorgunluklarını öğrenci ve öğretmenlerimizin sömestr tatilinde bol bol dinlenerek üzerlerinden atarak, 5 Şubat’ta başlayacak olan ikinci kanaat dönemine oldukça dinç ve zinde başlayacaklarına inanıyorum. Ben, şimdiden tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.