Belediye Başkanı Günaydın, Eylül ve Kasım aylarındaki Belediye Meclislerinde otopark ve Gökkubbe Fuar Alanı yapımı için İller Bankası’na 15,5 milyon TL borçlanma yetkisi aldı. Bunlara Sayıştay’dan ISTEM ve ISBAŞ’a gelen cezalar eklenince borç yükü 32 milyon lira oldu.

SON 2 AYDA 32 MİLYON TL BORÇLANDIK
Mart ayındaki yerel seçimlerde halktan 3. dönem için yetki alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen 8 ayda projelerini hayata geçirmeye çalışıyor. Bunların başında ise Isparta’nın otopark ve trafik sorunu ortadan kaldırmak, toplantı, kongre ya da fuar yapılacak geniş bir alanı ilimize kazandırarak Isparta’yı marka şehir yapmak ve Isparta’yı daha yaşanılır hale getirmek bulunuyor. Bu anlamda yeni dönemde Belediye Meclisindeki yol arkadaşlarını da neredeyse baştan aşağı değiştiren Günaydın, şu anda mecliste muhalefet görevini gören AK Parti kanadıyla da uyumlu çalışmaya gayret gösteriyor.

ŞU ANDA OTOPARKA YÖNELDİ

Zaman zaman hayalindeki Isparta’nın portresini çizen ve bunu kamuoyuna açıklayan Günaydın, şu sıralar altyapı hizmetlerine yönelmiş durumda. Bununla birlikte bozulan yolları da yeniden yapan Günaydın, ilimizin en büyük sıkıntılarından biri olan otopark sorununa da el atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Isparta’ya 4 dev otopark yapılacağını açıklayan Günaydın, meclisten borçlanma yetkisi aldı. Bununla birlikte yapımı bazı olumsuzluklardan dolayı geciken Gökkubbe Fuar Alanını da bitirmek isteyen Günaydın, yine bu konuda meclisten borçlanma yetkisi aldı.

ŞİRKETLERE HESAPTA OLMAYAN BORÇ GELDİ

Öte yandan bu gelişmelerin yanında Kasım ayı meclisinde Sayıştay’ın 2004-2005 ve 2006 yıllarını kapsayan yaptığı denetleme sonucunda yaklaşık 16,5 milyon TL’lik borç da beraberinde gelince 2 aylık belediye meclisi sürecinde Isparta Belediyesine gelen fatura bir hayli kabarık oldu.

EYLÜL AYINDA 8,5 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

Başkan Günaydın,  ilk olarak Eylül ayı meclisinde İller Bankasından Hasan Gürbüz Parkı, Belediye ve Halı Sarayı’nın bir kısmının altını kapsayan otopark yapımı için 3,5 milyon TL, Gökkubbe Fuar Alanı yapımı içinse 5 milyon TL borçlanma yetkisi almıştı.

KASIM AYINDA DA 7 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

Diğer taraftan Kasım ayı Meclisinde de İl Sağlık Müdürlüğü’nün yanı ve eski İl Özel İdare Binasının arkasına yapılacak olan otopark için de 7 milyon TL borçlanma yetkisi alan Günaydın, toplam borçlanma yetkisini bu rakamla birlikte 15,5 milyon TL’ye çıkarmıştı.

SAYIŞTAY 2004-2006 YILLARI ARASI İÇİN AĞIR FATURA KESTİ

Son olarak Günaydın, borçlanmalar sonrası Kasım ayı meclis görüşmelerinde Sayıştay’ın 2004-2005 ve 2006 yıllarında Belediye şirketleri olan ISTEM ve ISBAŞ’a yönelik yaptığı denetlemenin raporunu okutmuş ve yaklaşık 16,5 milyon TL ceza geldiğini kamuoyuna ilan etmişti. Konuyu mahkemeye taşıdıklarını ancak lehlerine bir sonuç çıkmaması halinde o yıllarda şirketlerde görev alan yöneticiler hakkında işlem yapacaklarını bildiren Günaydın’ın faturası kabarık oldu. Borçlanmalar ve cezalarla birlikte Isparta Belediyesi 2 ayda toplam 32 milyon TL borçlanmış oldu.

FATURA 40 MİLYON EŞİĞİNİ AŞABİLİR

Bu arada şu anda 2 otopark için borçlanma alan Başkan Günaydın’ın diğer iki otopark için meclisten yine borçlanma yetkisi alıp almayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Eğer Günaydın diğer otoparklar için de borçlanma yetkisi alır ise faturanın 40 milyon TL’nin üzerine çıkması öngörülüyor.