Isparta Orman Bölge Müdürlüğü 2015 yılında başladığı lavanta üretimi ve dikimi çalışmalarını sürekli arttırarak devam etmektedir. Bu kapsamda Isparta Orman Bölge Müdürlüğü son 5 yılda orman alanlarına 865.000 adet lavanta fidanı dikti.

Hoş kokusuyla her zaman süs bitkisi olarak değerlendirilen lavanta; çayı, yağı, sabunu, kolonyası, kremi ile ilaç ve gıda sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca bal üretimine katkı sağlamasıyla özellikle orman köylülerimizin gelirinin arttırılması ve alternatif gelir kaynağının oluşturulmasına katkı sağlaması büyük önem arz etmektedir.

Lavantanın, toprak, iklim, rakım ve su ihtiyacı olarak kanaatkâr bir tür olması, keçiler tarafından yenilmemesi, üretim şartları itibariyle çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak erozyonla mücadele alanlarında kullanılmaya başlanmıştır.

Ayrıca arıcılarımız için oluşturulan bal ormanlarına 87.000 adet lavanta fidanı dikilmiş ve bu alanlarımızdan arıcılarımız yararlanmaktadır. Orman köylülerimizi yerinde kalkındırmak için tesis ettiğimiz gelir getirici tür kapsamında 10 köyde 700 dekar araziye 172.125 fidan dikilmiştir.

Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanındaki Belediye, Kurumlar ve Köylere 124.750 adet lavanta fidanı ücretsiz olarak tahsis edilmiştir.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak son 5 yılda Isparta ve Burdur ilerimiz ve Dinar İşletmemizdeki orman alanlarımıza 865.000 adet lavanta fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy; “2020 yılında lavanta fidanı üretimini 750.000 adede yükselterek ve Bölge Müdürlüğümüz alanlarına daha fazla lavanta fidanı dikildi. Bu doğrultuda ülke ekonomimizin ve yöre halkımızın gelirinin arttırılmasına orman teşkilatı olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların yöre halkımızın ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını diliyorum“ dedi.